*Nettavisen* Økonomi.

Sjekk de billigste sydenreisene

Rekordmange vil til Syden i julestria, og den billigste turen koster 1595 kroner. Men du må være rask. Her er restplassene.

05.12.03 09:30

Rekordmange nordmenn har valgt å legge turen til sydligere strøk denne julen. Omtrent 35.000 nordmenn velger chartertur til Syden, og årets tall er ifølge turoperatørene det høyeste på mange år.

Ønsket om sol og varme kan oppfylles for under 2000 kroner. Charterselskapene kan friste med en god del restplasser i begynnelsen av desember.

- Mitt stalltips er at du ikke må nøle om du vil ha de billigste reisene, sier daglig leder Sverre Høven i Star Tour til TV 2 Nettavisen.

Bedre salg enn før
Slutten av november og begynnelsen desember er tradisjonelt lavsesong, og den lave etterspørselen gir utslag i økt tilgang på restplasser. Men likevel rapporterer charterselskapene at de har langt færre restplasser enn normalt på denne tiden av året.

- Vi har et bedre salg i år enn tidligere år. Men i lavsesongen er det generelt mindre etterspørsel, sier administrerende direktør Anne-Lise Sørli i Saga Solreiser til TV 2 Nettavisen.

Den rimeligste turen inkludert både fly og hotell ligger på under 1600 kroner. Så stiger prisene gradvis, men det er mange ledige reiser å få før du må ut med to tusen-lapper.

Stort sett til Kanariøyene
Reisemålene varierer, men Kanariøyene er sterkt representert på tilbudslisten. Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote dominerer, men det finnes også en og annen tur til Tunisia og Madeira.

- Det er nesten bare ledig til Kanariøyene. Alt annet er stort sett fullt. Det finnes knapt plasser til andre steder, opplyser Sørli.

Du kan få billige reiser som varer både en og to uker. Avreisested varierer, og selv om det er flest turer fra Oslo, er det fullt mulig å finne billige turer fra Bergen, Stavanger og Trondheim.

Vær rask
Høven mener du vil få det beste syden-tilbudet på reiser i ukene fra 8. og 15. desember. Så fyller det seg opp nærmere jul, og turene blir både dyrere og færre. I jule- og nyttårsuken er det nærmest ingen ledige plasser å oppdrive.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.