*Nettavisen* Økonomi.

Sjekk din kommune

Det er store forskjeller i de kommunale avgiftene rundt omkring i landet. Sjekk de 100 største kommunene her.

Statistisk sentralbyrå har på oppdrag fra Huseiernes Landsforbund laget en oversikt over de kommunale avgiftene i landets 100 største og 24 mindre kommune. Utvalget dekke drøyt 70 prosent av befolkningen.

Toten verst
Med i undersøkelsen er vann- og avløpsgebyrer, renovasjonsavgift og feieavgift. Undersøkelsen tar utgangspunkt i en bolig på 120 kvadratmeter og et vannforbruk på 175 kubikkmeter i året.

Undersøkelsen avdekker store forskjeller i de kommunale avgiftene. Den billigste kommune i undersøkelsen er Oslo. Der må man betale til sammen 4.653 kroner i avgifter. I den dyreste kommunen i undersøkelsen må man betale 6.815 kroner mer. Vestre Toten kommune tar til sammen 11.378 kroner i kommunale avgifter. Nabokommunen Østre Toten kommer på andreplass på listen over de dyreste kommunene. De to Toten-kommunene er de eneste som krever mer enn 11.000 kroner i året.

Lavere enn inflasjonen
Undersøkelsen viser at de kommunale avgiftene fortsatt øker, men for første gang siden 1992 er økningen lavere enn inflasjonen.

Når det kommer til endringer fra i fjor er det Vestre Toten med en økning på 31,1 prosent som kommer dårligst ut. Best ut kommer Grue kommune som har satt ned gebyrene med 9,9 prosent.

Her er alfabetisk oversikt over avgiftene i de 100 største kommunene samt 24 mindre kommuner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kilde: Huseiernes Landsforbund

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag