Sjekk for virus i dag

Hvis det er lenge siden du har søkt etter virus på maskinene din, bør du gjøre det i dag. På fredag kan det være for sent.

02.02.06 15:30

På fredag slår det omtalte Kama Sutra-viruset til. Det er også kjent som Nyxem, MyWife og Blackmal. Viruset er et e-post-virus som ikke utnytter svakheter i Windows til å spre seg, men krever at brukeren klikker på et vedlegg for at det skal infisere maskinen, spre seg til dine kontakter og på nettverket du sitter på.

Sletter filer på maskinen
Viruset forsøker å deaktivere og fjerne eventuelle antivirusprogrammer på maskinen, for deretter å arbeide fritt.

Viruset har brukt de siste to ukene til å spre seg, og på fredag slår den skadelige delen av viruset til for første gang

På den 3. i hver måned aktiveres virusets ondere side. Da forsøker viruset å ødelegge en rekke typer filer, inkludert de fleste dokumenter laget av Office-programvare som Word og Excel, samt de komprimerte filtypene zip og rar, og det forsøker å ødelegge PDF-filer og PhotoShop-dokumenter.

Det er viktig å merke seg at hvis datoen på din datamaskin er feil, kan viruset slå til før - eller senere.

Uvanlig destruktivt
Det er lenge siden vi har sett virus som virkelig går inn for å ødelegge filer på datamaskinen. De siste årene har trenden på virusene vært å stjele informasjon eller åpne bakdører. Det siste virkdelig ødeleggende viruset som fikk mye oppmerksomhet var «Love letter»-viruset som blant annet slettet alle jpg-filene på harddisken.

For å unngå å miste en rekke viktige filer, sjekk at du har fungerende, oppdatert antivirusprogramvare. Du kan også laste ned denne filen fra sikkerhetsfirmaet F-Secure som skal fjerne en eventuell infeksjon.

Les flere saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.