Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk tegningene til Røkkes Paradis

Kjell Inge Røkke og Alfred Ydstebø ønsker tiårets største utbygging i Stavanger. Nå er forslagene til milliardprosjektet klare.

I november i fjor avslørte eiendomsutvikler Alfred Ydstebø at hans selskap Base Property sammen med Bane Nor Eiendom og Kjell Inge Røkkes FP Eiendom ville bygge stort i Stavanger. Prislappen er på rundt 10 milliarder kroner.

Området Paradis ligger i randsonen av Stavanger sentrum. Røkke og Ydstebøs plan er å bygge en flunkende ny bydel med nærmere 10.000 nye arbeidsplasser og 1.000 nye boliger.

Dårlig tid

Dersom alt går slik utbyggerne ønsker, vil Røkkes Aker BP få sitt nye hovedbygg i Paradis. Selskapet vil ha et nytt hovedbygg i løpet av 2022 og har skrevet en intensjonsavtale med Base Gruppen og Bane Nor Eiendom som utløper 30. juni. Dermed har selskapene knapt med tid til å få på plass en plan.

Nå er tegningene til arkitektfirmaene Schmidt Hammer Larsen, Gert Wingårdh, Ghilardi+Hellsten og A-Lab klare. Arkitektene ble invitert til å tegne forslagene for områdene Paradis midt og Paradis nord. Det var Stavanger Aftenblad som først omtalte de nye tegningene. Det er i Paradis midt at Aker Bps nye regionale hovedkvarter skal ligge.

Til Aftenbladet sier Alfred Ydstebø at det ikke er et endelig forslag som skal velges, og at utbyggerne fortsatt kan velge elementer fra ulike bidrag. Ydstebø håper å kåre et vinner-forslag i slutten av måneden.

Les også

Skambud på superleiligheten til Einar Aas

Her er de fire forslagene:

Les også

AP og Rødt vil få Stortinget til å hindre NSB å bli Vy

Les også

Alt om britenes Brexit-kaos: - Økt sjanse for«no deal»

Kommentarer til denne saken