*Nettavisen* Økonomi.

Sjokkavgang i Tesla: Medgründer J.B. Straubel gir seg

Gründer og toppsjef Elon Musk i Tesla sammen med utviklingsdirektør Jeffrey B. Straubel (t.h) - her på et møte i Oslo i 2014. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Mannen som beskrives som den viktigste personen i Tesla etter Elon Musk går av.

25.07.19 08:42

Jeffrey. B. Straubel har jobbet i Tesla siden 2004 og regnes som den viktigste personen hos bilprodusenten etter toppsjef Elon Musk.

Han har hatt den svært sentrale jobben som teknisk direktør i selskapet, men varslet natt til torsdag at han sier opp i stillingen. Han fortsetter som rådgiver for Tesla.

Børsfall

Avgangen omtales som en stor overraskelse og en bombe av en rekke medier, blant annet av Bloomberg.

- Straubel er trolig den nest viktigste personen i Tesla. Selv om han fortsetter som rådgiver, blir investorene nok tatt på senga av en slik melding, sier analytiker Alexander Potter i Piper Jaffray ifølge nyhetsbyrået.

Usikkerheten rundt Straubels avgang kom samtidig som Tesla la frem skuffende tall for andre kvartal. Aksjen, som har slitt tungt så langt i år allerede, var ned 12 prosent i etterhandelen.

Viktige områder

Straubel har hatt ansvaret for Teslas energivirksomhet, arbeidet med Teslas superlader og batterifabrikken i Nevada.

Straubel understreker imidlertid at han ikke slutter helt i Tesla. Musk lanserte samtidig Strabels erstatter Drew Baglino, som har vært Straubels nestkommanderende.

- Drew og jeg har jobbet sammen i lang tid og jeg stoler totalt på Drew. Jeg går ingen steder, sier Straubel, ifølge Bloomberg.

Avgangen til Straubel er den siste i en lang rekke med høyprofilerte Tesla-topper som gir seg. Tidligere denne uken sluttet Steve McManus, som hadde ansvar for interiør- og eksteriørdesign i Tesla, for å starte i Apple.

Tidligere i år hentet samme selskapet Michael Schwekutsch, som var sjef for Teslas kjøresystemer. I juni slutter HR-direktør Felicia Mayo. Samme måned sluttet Peter Hockholdinger, som var fabrikksjefen på Teslas store bilfabrikk i Fremont, California, for å gå til konkurrenten Lucid Motors.

Varsler superlader

Tesla la samtidig frem tallene for andre kvartal og kom med flere detaljer rundt selskapets nye superlader. Laderen har navnet V3 Supercharger, som vil erstatte V2 Supercharger på Teslas ladestasjoner. Tesla bekrefter at med de nye laderne vil du kun trenge 15 minutter i snitt på å lade opp bilen din, opp fra rundt 30 minutter i dag.

Med Supercharger V2 fungerer det slik at du må dele kapasiteten på laderen med sidemannen, og dermed få betraktelig lavere effekt enn dagens makskapasitet på 120 kW. Med Supercharger V3 er dette historie. Laderne skal gi deg hele den tilgjengelige effekten.

Tesla anslår at det vil halvere tiden folk bruker på ladestasjonene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag