Urolighetene fortsetter i Norske Skog. Niels Petter Wright, som ble hentet inn som ny toppsjef hos den tidligere industrigiganten, fikk bare fire måneder i sjefstolen før han forsvinner ut dørene.

Den tidligere industrigiganten som har gått fra krise til krise de siste ti årene, og urolighetene er åpenbart ikke over ennå.

– Niels Petter Wright har besluttet, og kommet til enighet med styret, om å fratre som konsernsjef i Norske Skog AS med umiddelbar virkning. Styrets leder, Sven Ombudstvedt, vil fungere som konsernsjef inntil en permanent erstatter er på plass, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Ulike synspunkter

– I løpet av de siste få månedene har Niels Petter Wright og styret erfart at de har hatt ulike synspunkter på hvordan selskapets drift skal videreutvikles, heter det videre.

- Det er ikke så veldig mye mer å si enn det som står i pressemeldingen, men det er en uenighet som gjennom de seneste ukene og månedene har grodd. Det har ikke eskalert de seneste dagene sier Ombudstvedt til Nettavisen.Økonomi.

- Det handler om hvordan vi skal sammen skal bringe selskapet fremover. Vi tenger endring når det gjelder fart, retning og utbedringsaktiviteter, fortsetter han.

Ingen ny rekruttering

Ombudstvedt har vært styreformann i selskapet, men tar i alle fall midlertidig over sjefsstolen.

- Dette har kom relativt raskt, så da har styret gått inn i situasjonen og tatt ansvar, Det er ingen planer nå om en ny rekruttering, sier den nye konsernsjefen.

Han vil ikke ut med hva Wright får i sluttpakke, men sier det er en standardpakke mindre enn tolv måneders etterlønn.

Sven Ombudstvedt tiltrådte som konsernsjef i Norske Skog 1. januar 2010. Han valgte å trekke seg i mai 2017, men er altså nå tilbake i sjefsstolen.

Konkurs i 2017

Norske Skog har vært gjennom en omfattende finansiell restrukturering etter de siste årenes uroligheter.

Selskapet var et av Norges største for femten år siden, men kollapsen i papirmarkedet, drevet av det kraftige fallet i salget av papiravis, gjorde at morselskapet gikk konkurs i 2017.

Norske Skog ble 19. desember 2017 suspendert ved Oslo Børs grunnet konkursen og ble strøket fra notering 5. februar 2018.

Det ble kjøpt opp for 235 millioner euro av investeringsselskapet Oceanwood i mai 2018. Selskapet har kontorer i London og i Malta.

Den avgåtte konsernsjefen har tidligere jobbet som konsernsjef i Elopak i ti år, men sluttet i denne stillingen ved årsskiftet 2018. Wright har også ledet sprengstoffdivisjonen i Dyno Industrier og har vært finansdirektør hos bilimportøren Bertil O. Steen.

Nettavisen.Økonomi har foreløpig ikke lykkes med å få noen kommentar til avgangen fra verken Wright eller Ombudstvedt.