Gå til sidens hovedinnhold

Sjuende dag med oppgang

Det ble nok en solid dag på Wall Street, og Nasdaq hadde sin sjuende børsdag på rad med oppgang.

Nasdaq-indeksen endte torsdag på 1868,98, en oppgang på 16,08 poeng eller 0,87 prosent.

Industriindeksen Dow Jones pekte oppover for femte dag på rad, og steg med 0,22 prosent i dag. Dow Jones endte på 9587,90 poeng, 19,44 høyere enn onsdag.

Den bredere Standard & Poor’s 500-indeksen har gått oppover siden starten av forrige uke. I dag steg S & P-indeksen steg med 1,71 poeng eller 0,17 prosent til 1027,97 poeng.

Også torsdag stengte børsene til nye bestenoteringer siden mars og juni 2002.

Overraskende mange nye ledige

Skuffende ledighetstall kunne ikke ta optimismen fra markedet, etter en oppgang i ordreinngang og meldinger om økt produksjon på viktige områder.

- Også nyansettelser vil skyte fart, men det går dessverre sakte, sier Joel Naroff i Naroff Economic Advisors, til AFP.

Ifølge Reuters antyder dagens meldinger at bedringen i den amerikanske økonomien går fortere, selv om det foreløpig er for tidlig å friskmelde den helt.

Tallet på nye ledige steg overraskende til over 400.000 forrige uke, viser en rapport fra det amerikanske arbeidsdepartementet.

McDonald’s i siget

Intel Corp. var blant vinnerne på børsen torsdag, etter at selskapet slapp nyheten om at forventede inntekter i tredje kvartal kan bli høyere enn ventet.

Hurtigmatkjede McDonald's Corp. gjorde det også godt etter nyheten om at en domstol i New York forkastet anken i en sak der det ble hevdet at McDonald’s må ta ansvaret for overvekt og helseproblemer hos barn. Verdien av aksjen steg med 70 cent eller 3,1 prosent, til 23,39 amerikanske dollar.

Kleskjeden Gap Inc. kom med dårlige nyheter om salget i august. Dermed sendte børsen Gap-aksjen ned hele 13,4 prosent, til 18,18 dollar torsdag.

47 prosent

11. mars er årets foreløpige bunnotering, og siden det har Dow Jones-indeksen steget 27,4 prosent. S & P har steget 28,4 prosent mens Nasdaq har steget eventyrlige 47 prosent.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk