Tilsynet vil skje i samarbeid med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Arbeidet starter umiddelbart.

— Vi prioriterer å arbeide så raskt som mulig med denne saken, og vi vil starte med å gå grundig inn i vedtaket til Elsäkerhetsverket og all tilhørende dokumentasjon.

— I tillegg vil vi se om det finnes ytterligere dokumentasjon som er relevant for saken, og Easee vil få anledning til å legge frem informasjon de ønsker. Resultatet fra gjennomgangen vil legge premissene for videre oppfølging, sier avdelingsdirektør John-Eivind Velure i Nkom i en pressemelding fredag.

Salgsforbud

Elsäkerhetsverket vedtok denne uken salgsforbud i Sverige for to elbilladere fra den norske produsenten Easee. Vedtaket innebærer også at Easee må utbedre mangler ved allerede installerte ladere i Sverige.

Easee har varslet at de vil anke vedtaket og må inntil videre gå til massepermitteringer. Selskapet har også akutt behov for mer kapital, kanskje så mye som en milliard.

Les også: Sluttet i jobben for å satse på elbilmarkedet: Tre år senere har Jonas og Kjetil ansatt over 70 personer

I tillegg til kontroll av Easee-ladestasjoner vil Nkom også kontrollere andre ladestasjoner som har en betydelig omsetning i det norske markedet.

— Det er viktig både for selskapene vi skal føre tilsyn med og for befolkningen at de har tillit til kontrollen vi nå skal utføre. Det er kompleks dokumentasjon og avansert testing. Prosessen vil derfor ta tid, sier Velure.

Arbeidet starter umiddelbart. Men på grunn av omfanget og kompleksiteten kan en konklusjon tidligst være ferdig i august.