Det er på 40 millioner, men er avvist av selger, skriver Finansavisen onsdag.

Den gedigne luksusleiligheten til Einar Aas ligger på Strandpromenaden 5 på Tjuvholmen. Den er på hele 385 kvadratmeter og har i tillegg 270 kvadratmeter terrasser, hvorav 140 kvadratmeter takterrasse.

«En av Norges råeste penthouseleiligheter», uttalte eiendomsmegler Nils Nordvik om leiligheten - som ligger for salg etter krafttraderens mislykkede gambling på strømprisene.

Men hittil har budene glimret med sitt fravær, skriver Finansavisen. Kun ett bud har kommet inn så langt. Det er på 40 millioner kroner, men etter at selger avslo budet skal budgiveren ha trukket seg fra prosessen. Prisforlangende på leiligheten er hele 70 milloner kroner.

Budet på 40 millioner er noenlunde på nivå med det Aass i sin tid betalte for de to leilighetene i 2009 før han slo dem sammen til én. Aas har imidlertid brukt betydelige summer på å oppgradere leilighetene.

Les også: Einar Aas selger nå: Bli med inn i eventyrboligen

Ved ligningen i 2016 hadde Aas en skattemessig nettoinntekt på over 830 millioner kroner, og en formue på 2,1 milliarder. De ti siste årene har Einar Aas hatt en samlet skattemessig inntekt på over 2,7 milliarder kroner. Han hadde eiendommer verdt minst 500 millioner kroner og eide sin egen gate i hjembyen Grimstad.

Einar Aas leverte i en årrekke svært sterke resultater som kraftmegler. Det gjorde ham til en av Norges rikeste menn, og en av dem med høyest inntekt, før han den 10. september tapte alt.

Aas hadde 1,3 milliarder i interesser i kraftmarkedet, plassert i det som kan ligne et veddemål om hvordan prisene ville utvikle seg. I stedet for at de norske prisene steg og nærmet seg de tyske, slik han så for seg, skjedde det motsatte.

Les: Einar Aas tapte 1,3 milliarder på én uke