Skandia dumper Storebrand

Det svenske forsikringsselskapet Skandia har vært en av Storebrands største eiere i en årrekke. Nå er det punktum finale.

18.03.04 10:13

Skandia Livsforsikring har solgt alle sine 27,7 millioner aksjer i Storebrand, går det fram av en flaggemelding til Oslo Børs torsdag morgen. Aksjeposten tilsvarer en eierandel på 9,96 prosent i den norske finanskjempen.

Innkasserer 1,2 mrd.
Storebrand-kursen har de siste dagene ligget rundt 44 kroner. Skandia-aksjene ble solgt for 43,80 kroner stykket, slik at transaksjonen har en verdi på litt over 1,2 milliarder.

Skandia Livsforsikring var fram til i dag den nest største eieren i Storebrand. Største eier er Folketrygdfondet, med 9,98 prosent av aksjene. Også Orkla eier nesten ti prosent av de utestående aksjene i Storebrand.

Punktum finale
Storebrand-ledelsen ser ingen grunn til å fortvile selv om det årelange samarbeidet med Skandia nå definitivt er over. Ifølge informasjonsdirektør Egil Thompson ble punktum i realiteten satt da finske Sampo overtok Storebrands og Skandias eierandel i skadeforsikringsselskapet If for en tid tilbake.

- Etter If-salget har vi ikke lenger noe strategisk samarbeid med Skandia, fastslår han overfor TV 2 Nettavisen.

Thompson tror ikke Skandia-salget får noen stor betydning for Storebrands gjøren og laden.

- Dette betyr ikke annet enn at likviditeten i Storebrand-aksjen øker ytterligere. Vi har ingen indikasjon på at det er én stor eier som har overtatt Skandia-posten, sier han.

Fikk forvarsel

Storebrand fikk et forhåndsvarsel fra Skandia før aksjeposten ble lempet ut.

- Vi fikk et signal for noen dager siden om at de ønsket å selge seg ut, og det synes vi er en ryddig framgansmåte fra en stor aksjonær, sier Thompson.

Det var meglerhuset Carnegie som sto for salget av Storebrand-posten. Handelen fikk ingen store kursutslag, Storebrand-aksjen var omtrent uendret i minuttene etter at Oslo Børs åpnet dørene klokka ti torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.