Gå til sidens hovedinnhold

Skandia stevner sjefer for 300 mill.

Skandalerammede Skandia stevner to sparkede sjefer for nærmere 300 millioner kroner, for gullkantede bonusavtaler og hemmelig luksusoppussing.

Lars-Eric Petersson, tidligere administrerende direktør i selskapet, og finanssjef Ulf Spång stevnes for i underkant av 300 millioner kroner, skriver Expressen.

Det er uklart om det går mot full oppvask i rettssalen eller om en voldgiftsdom skal avgjøre tvisten.

Hard kritikk
Advokat Otto Rydbeck retter i sin rapport hard kritikk mot de to toppsjefene. Kritikken omhandler i første rekke de to toppsjefenes beslutninger om å på eget initiativ fjerne taket i bonusprogrammene Sharetracker og Wealthbuilder, som ga et åttitalls Skandiasjefer rundt 2 milliarder kroner i perioden 1997 til 2000.

Beslutningene ble tatt uten å ha konferert med styret og det er her skandalen for selskapet ligger begravet.

Gullkantede avtaler
Bonusprogrammet Wealthbuilder ga Petersson og Spång henholdsvis 178 og 115 millioner svenske kroner.

Ifølge erstatningskravene som mandag ble levert til Stockholms tingrett og Nacka tingrett krever Skandia i underkant av 300 millioner kroner av de to tidligere Skandiadirektørene.

Lukus-oppussing
Ifølge advokat Petter Törnquist vil Skandia først og fremst ha tilbake 264 millioner kroner fra bonusprogrammet Wealthbuilder.

I tillegg stevner Skandia Petersson og Spång for luksusrenoveringer av flere leiligheter. Oppussingene ble skjult som renovering av Skandias hovedkontor i Stockholm.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre