Gå til sidens hovedinnhold

Skattepenger på avveie

Titusenvis av nordmenn har fått skattepengene inn på en ikke-eksisterende eller feil konto. Det kan ta opptil seks uker å få pengene på plass.

Enkelte kan ende opp med å få inn skattepengene på kredittkortet, eller til og med bensinkortet. Skattepengene kan i verste fall ha endt på en annens konto.

- Minst tusen, i verste fall 25.000 kunder hos oss, kan ha opplevd dette. Feilen gjør at skattepengene blir sendt til en bank som har kontonummer som ligner på kredittkortnummeret ditt, eller at de havner på en feil-konto i en bank. Der vil transaksjonen høyst sannsynlig bli avvist, og pengene vil gå tilbake til skattemyndighetene igjen for utbetaling til kortholder, sier administrerende direktør Freddy Syversen i Entercard til VG.

I gjennomsnitt ligger tilbakebetalingsbeløpet på 7.200 kroner, men en heldig skattyter venter svimlende 180 millioner kroner tilbake.

Banksjef Odd Inge Løfald i Rindal Sparebank i Møre og Romsdal forteller at pengene renner inn fra hele landet, til ikke-eksisterende konti i banken.

- Per i dag har det kommer inn minst 700.000 kroner. Det eneste vi har fått melding om, er hvilke kemnerkontor pengene har kommet fra. Utover det har vi ingen anelse om hvem som eier pengene, sier banksjefen til VG.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken