Gå til sidens hovedinnhold

Skattesmell for næringsdrivende

Næringsdrivende går glipp av store deler av lettelser i personskattene som Per-Kristian Foss byr på, og kan tvert om få økt skatt.

På pultene i Finansdepartementet ligger det forslag om å skjerpe skatten for næringsdrivende med rundt 800 millioner kroner, melder Aftenposten.

Et nytt forslag fra et Finansdepartemente og et utvalg innebærer fjerning av det spesielle fradraget for 20 prosent av lønnsutgiftene for næringsdrivende med ansatte. Det betyr økt beregnet personinntekt i delingsmodellen og dermed økt skatt, ifølge Aftenposten.

Det er også foreslått å fjerne taket på beregnet personinntekt som er satt i noen næringer. Dette betyr at næringsdrivende med de høyeste inntektene får økt skatt. Også en lavere sats for å beregne den delen av næringsinntekten som skal ha lav skatt og økt gevinstskatt ved salg av såkalt goodwill trekker opp skattenivået.

- Det ligger an til at næringsdrivende fra neste år får strengere beskatning, og at det blir vanskeligere å tilpasse seg ut av den særskilte beskatningen for næringsdrivende, sier adm. direktør Tore Fritsch i Skattebetalerforeningen.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken