*Nettavisen* Økonomi.

Skattetall røpet før tiden: Halve Northugs lønn er borte

LA OPP: Petter Northug jr. har lagt opp som langrennsløper på toppnivå, og lønnen halverte seg i hans siste aktive år. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

LA OPP: Petter Northug jr. har lagt opp som langrennsløper på toppnivå, og lønnen halverte seg i hans siste aktive år. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Petter Northug halverte inntekten i sitt siste år som aktiv langrennsløper.

18.08.19 21:41

Den populære langrennskongen mer enn halverte inntekten til 2,5 millioner kroner i fjor, viser ligningstallene som er tilgjengelig hos kredittopplysningsforetak og som Nettavisen har hentet ut. Enkelte skatteutøvere får sine tall tilgjengelige før alle skatteyteres ligningsforhold blir synlige i oktober.

Petter Northug hadde 5,7 millioner kroner i inntekt i 2016 og 5,5 millioner i 2017, men i fjor bremset det kraftig opp.

Les også: Advarer mot pengesmell på Gardermoen: - Det er helt vilt. Ligg unna

Inntekten hans fra inntektsåret 2017 gikk ned med 54 prosent sammenlignet med inntektsåret 2018. I 2017 hadde den tidligere skistjernen 5.558.331 kroner i inntekt, men i fjor var den sunket til 2.555.442 kroner.

Økt formue

Northug har ikke bare tjent penger på idrettskarrieren sin. Han har gjort flere andre ting, blant annet har han en egen kleskolleksjon. Nå har han også lansert en solbrillekolleksjon, og har nå inngått en sponsoravtale med Norges Skiforbund.

Formuen til trønderen har imidlertid ikke sunket fra 2017 til 2018. Han står oppført med 18.832.006 kroner i formue i fjor, sammenlignet med 18.080.651 kroner i 2017. Formuen økte derfor med 751.355 kroner i fjor.

Northug var aktiv skiløper i mange år til han i desember 2018 annonserte at han legger opp som aktiv langrennsløper.

Les også: Svenske flytall sjokkerer: - Aldri sett noe lignende

Tapte millioner

Thomas Giertsen hadde i motsetning til Northug et hyggelig år inntektsmessig, da inntekten hans økte med nesten 19 prosent. Han tjente rett under fire millioner kroner og har også en velfylt sparegris i form av 53,7 millioner kroner i formue i 2018.

Dette til tross - Giertsen hadde et knippe solide bomskudd på børsen i fjor.

Klikk på bildet for å forstørre.

ØKT INNTEKT: Thomas Giertsen tjente mer penger i fjor sammenlignet med inntektsåret 2017. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Giertsen tapte over to millioner kroner på aksjer i fjor. Nedturen skyldes at humortoppen har større investeringer i en rekke selskaper der kursen kollapset i løpet av fjoråret.

Les også: Humortopp Thomas Giertsen tapte millioner på aksjer

Det førte til at selskapets årsresultat mer enn halverte seg til 2,1 millioner kroner, fra 4,5 millioner året før.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.