Per Sandberg (60) og Bahareh Letnes (30) har lagt bak seg et relativt tøft 2019, rent økonomisk, viser ferske ligningstall som er tilgjengelig hos kredittopplysningsforetak og som Nettavisen har hentet ut. Enkelte skatteutøveres tall blir tilgjengelige før alle skatteyteres ligningsforhold blir synlige i desember.

I 2017 var Sandberg fiskeriminister. Da hadde han en årsinntekt på 1,75 millioner. Han trakk seg fra regjeringen høsten 2018 etter at han hadde begått brudd på sikkerhetsbestemmelsene ved å ta med seg en tjenestetelefon på en privat ferietur til Iran, men fortsatte å tjene etterlønn frem til februar 2019. Likevel hadde han et inntektsfall på 27 prosent - ned til 1,2 millioner kroner - i 2018.

Nytt fall

I fjor falt inntektene ytterligere. Sandberg står oppført med «bare» 340.000 kroner i inntekt for 2019.

Kanskje ikke så rart - i mai 2019 uttalte han til Nettavisen at han var registrert hos Nav, men at han på det tidspunktet ikke hadde hevet en krone.

– Jeg har som mål prinsipielt sett at det skal jeg unngå, sa han den gangen.

Les også: Innbrudd i baren hos Per Sandberg og Bahareh Letnes

Samme år deltok han i Skal vi danse, men røk ut sammen med dansepartner Ewa Trela som det aller første paret. Han søkte også på flere jobber, blant annet jobben som avdelingsdirektør for samfunnsutvikling og drift i Nordre Land, og som taxi-sjåfør i Halden, før han til slutt endte opp som bareier i samme by.

Nettavisen har vært i kontakt med Sandberg, som ikke ønsker å gi en kommentar.

Null i formue

I både 2017 og 2018 sto han oppført med en formue på drøyt 1 millioner kroner. Den er ikke med i ligningstallene for 2019 - der står han oppført med null i formue.

Les også: Fullstendig inntektskollaps for Frank Løke

Sammen med kjæresten Letnes åpnet han opp Grand Bar i Halden 15. mai i år.

– Jeg må si at jeg er nervøs, fortalte en spent Per Sandberg (60) til Nettavisen i forkant av åpningen av den nye baren.

Letnes sin inntekt har svingt opp og ned, men har holdt seg under 200.000 i året. I 2017 tjente hun 122.000, i 2018 endte hun opp med 198.000 og i fjor falt inntekten til 87.000.

Les også: Sophie Elise har historisk høy inntekt og formue

Nettavisen har forsøkt å kontakte Letnes, men ikke fått noe svar.

Tallene er basert på skattetall hentet fra et kredittopplysningsselskap. Nettavisen tar forbehold om at tallene kan påklages og bli endret. Normalt offentliggjøres hele skatteoppgjøret i november, men på grunn av koronasituasjonen er det i år forskjøvet til desember.

Tallene Nettavisen har fått ut viser den skattbare inntekten. Den reelle inntekten er som regel noe høyere.