*Nettavisen* Økonomi.

Skaugen tar til motmæle

Grace Reksten Skaugen vil bedømmes ut fra sine faglige og menneskelige kvalifikasjoner, ikke på bakgrunn av inntrykket som blir skapt gjennom enkelte media.

22.10.03 18:44

I en e-post til TV 2 Nettavisen ber Skaugen tirsdag kveld om støtte og tillit til å kunne fortsette mitt yrkesengasjement for norsk næringsliv.

Bakgrunnen for pressemeldingen er at Bergens Tidende tirsdag trykket en lengre artikkel rederivirksomheten til hennes far, Hilmar Reksten.

Doktorgrad i fysikk

- Avisen har via anonyme kilder blant ”jurister og økonomer” knyttet dette sammen med mitt styreverv i Statoil i dag, skriver Skaugen, som i e-posten redegjør både for sin utdanningsbakgrunn og yrkeskarriere, og sitt forhold til sin far:

- Jeg var min fars yngste barn. Jeg fulgte en karriere innen vitenskap og flyttet etter gymnastiden til London for å studere fysikk og for deretter arbeide med forskning på Columbia University i New York. Jeg hadde et godt personlig forhold til min far. Jeg var hos ham den siste måneden før han døde 83 år gammel i juli 1980.

Grace Reksten Skaugen tok en doktorgrad i fysikk, og brukte i årene etterpå mye tid på oppgjørene etter farens rederivirksomhet i forbindelse med søksmål fra bostyret og andre. Det ble satt sluttstrek for denne prosessen for 13 år siden gjennom et forlik med bostyret i 1990.

Mer enn "sin fars datter"

- En viktig grunn for å inngå forliket var for meg å kunne leve et selvstendig liv som yrkesaktiv uten stadig bare å bli omtalt som " min fars datter".

Grace Reksten Skaugen skriver i e-posten at hun skjønner at noen stiller spørsmål ved henne, på grunn av inntrykket som blir skapt av bostyrets rapport gjennom enkelte media.

- Jeg vurderer det imidlertid selv slik at jeg best kan utrykke hva jeg står for gjennom den kontakt jeg har med kolleger og venner og ved kvaliteten i det arbeidet jeg utfører, skriver hun, og fortsetter:

Ber om tillit

- Dersom jeg skal ansettes eller velges til tillitsverv så må valget baseres på mine faglige og menneskelige kvalifikasjoner og bedømmes av dem som skal foreta valget. Om jeg er aktuell som konsulent eller i tillitsverv så skal jeg selvsagt besvare alle spørsmål som er nødvendig i en slik prosess.

Grace Reksten Skaugen avslutter med å understreke at hun ønsker å fortsette sitt yrkesengasjement for norsk næringsliv:

– Jeg håper at jeg fortsatt får støtte og tillit til å kunne gjøre det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.