*Nettavisen* Økonomi.

Skavlan i blytung NRK-skvis

SLITER: Fredrik Skavlan har hatt en tung mars måned i seermarkedet. Foto: (TV 2)

Fredrik Skavlan taper stort i konkurranse med NRKs storsatsinger på lørdagskvelden.

02.04.19 18:32

Det er i hvert fall resultatet av helgene i mars måned med henholdsvis den norske MGP-finalen og Spelemannsprisen på NRK1.

Denne helgen var TV 2s talkshowprofil oppe mot andre del av Spelemannsprisen, med det resultatet at bare 221.000 seere så programmet hans (repriser og strømming unntatt). Det er langt bak nivået rundt 340.000 seere som han etablerte seg etter flyttingen fra fredag til lørdag på TV 2.

- Det er ikke så rart at rundt 100.000 seere forsvinner når NRK ruller ut sine store produksjoner. NRK er en knallhard konkurrent spesielt i helgene, sier TV-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat.

At NRK er knallharde viser seertallene Spelemannsprisen oppnådde denne helgen. I alt så 687.000 seere det over to timer lange programmet, noe som er et kraftig oppsving fra fjorårets nedtur med bare 517.000 seere. Showet ble da sendt på en søndag.

Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 ser gode lyspunkter i TV 2-helgen.

- Senkveld fikk sesongbeste denne fredagen, noe vi selvsagt er svært godt fornøyde med. I tillegg løfter Skavlan seg etter forrige ukes lave seertall, på tross av tøff konkurranse på lørdagskvelden, kommenterer han til Nettavisen Økonomi.

Hard konkurranse

Denne helgens lave seertall for Skavlan er en forbedring sammenlignet med de lave ratingene programmet har opplevd de siste ukene. Det ble sendt i direkte konkurranse med MGP-finalen lørdag 2. mars, og nådde da en historisk bunnotering med bare 121.000 seere. Det er den laveste mengden seere talkshowet hans har hatt noensinne. Helgen etter slo Skavlan tilbake - uten massiv konkurranse fra Marienlyst - og rundet akkurat 300.000 seere.

Men allerede uken etterpå ble hans show forskjøvet til sent på kvelden på grunn av EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Spania og Norge, og med det falt titusener av seere av. Bare 167.000 så hans talkshow forrige helg.

Prinsessen reagerer

Denne helgens Skavlan-sending har skapt bølger etter at prinsesse Märtha Louise gikk hardt ut i sosiale medier mandag. Hun var i studio sammen med sin nye samarbeidspartner, shamanen Shaman Durek, men mener intervjuet er klippet feil. Hun hevder blant annet at programmet har klippet et annet svar til spørsmålet som programleder Fredrik Skavlan stiller Shaman Durek.

Her kan du se innslaget som har fått prinsessen til å reagere:


Tøft skifte til TV 2

Det ble ansett som en storsignering av TV 2 da de klarte å få Fredrik Skavlan og talkshowet hans over fra NRK i fjor sommer. Men han møtte umiddelbart på problemer i møte med den såkalte Gullrekka på NRK fredagskveldene, og måtte se Anne Lindmo overta tronen som talkshow-dronning med sitt Lindmo. Seeroppslutningen rundt Skavlan ble så lav at kanalen besluttet å flytte sendetidspunktet fra fredag til lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.