*Nettavisen* Økonomi.

Skeptisk til Skaugen som styreleder

Foto: (Foto. Statoil)

Hilmar Rekstens datter, Grace Reksten Skaugen, er en av de heteste kandidatene til å overta som styreleder i Statoil. Men bråket omkring farens konkursbo kan skape problemer også for datteren.

21.10.03 12:23

Valgkomiteen i Statoil jakter febrilsk på en etterfølger til styreleder Leif Terje Løddesøl, som trakk seg i forbindelse med korrupsjonsbråket i september. Styremedlem Grace Reksten Skaugen ble nylig lansert som kandidat av Aksjonærforeningen i Norge.

Blir hun valgt, kan det blir bråk. I den ferske sluttinnberetningen til Bergen skifterett fra bostyret i Hilmar Rekstens konkursbo er det utførlig dokumentet hvordan Grace Reksten Skaugen i årevis levde stort på midler som faren, Hilmar Reksten, hadde stukket unna i utlandet, skriver Bergens Tidende.

Flere jurister og økonomer som har arbeidet med Reksten-boet, sier det ville være en provokasjon dersom Grace Reksten Skaugen skulle bli ny styreleder i Statoil.

Bostyret skriver i innberetningen at Grace Reksten Skaugen har vært med på å motarbeide bostyret i jakten på den hemmelige utenlandsformuen til faren.

Største kreditor i boet var staten, som ved konkursåpningen i 1980 hadde et krav på 1,35 milliarder kroner.

I rapporten fra Reksten-boet står det blant annet at Grace og moren Carol "hadde gjort sitt ytterste for å skjule midlene for bobestyrerne."

Grace Reksten Skaugen sier til Bergens Tidende at hun ikke har lest sluttrapporten fra bostyret, og at hun derfor ikke ønsker å uttale seg om innholdet i rapporten eller noen av de kritiske bemerkningene fra bostyret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.