Gå til sidens hovedinnhold

Skjebnemøtet er i gang

Konsernsjef Olav Fjell risikerer å måtte gå fra toppstillingen i Statoil. Styret i selskapet har nå satt seg ned for å avgjøre skjebnen til Statoil-toppen.

Klokken 9 mandag morgen samlet styret i Statoil seg i Sørkedalsveien 8 i Oslo. I løpet av dagen blir det trolig klart om korrupsjonssaken i Iran vil føre til at konsernsjef Olav Fjell må forlate selskapet.

Tok bakveien
Et fulltallig pressekorps hadde møtt opp i forkant av styremøtet på Majorstua, men de fleste mistet de mektigste styremedlemmenes entre.

- Styreledelsen ankom i god tid før styremøtet. Jeg har ingen formening om hvor lang tid styremøtet vil ta, opplyste Statoil-pressetalsmann Knut Hansen de frammøtte mediene. Statoil vil varsle om pressekonferanse på sin hjemmeside en time før den finner sted.

Styremedlemmene skal forsøke å finne ut av hvilken rolle Olav Fjell har hatt i den famøse konsulentkontrakten, som allerede har ført til at leder for utenlandsvirksomheten, Richard Hubbard, måtte trekke seg.

Fjell har innrømmet at han kjente til at ekspresidentsønnen Mehdi Hasshemi Rafsanjani var en av konsulentene i selskapet Horton Investments Ltd, som ble tildelt rådgivingskontrakten fra Statoil. Aftenposten skriver mandag at Fjell også har garantert at det ikke skulle bli kjent at Rafsanjani hadde oppdrag for Statoil.

Tok ut siktelse
Fredag forrige uke ble det kjent at Økokrim har tatt ut siktelse mot oljegiganten for korrupsjon. Analytikere TV 2 Nettavisen snakket med før helgen, sa at Fjells videre fremtid avhenger av hvor vidt Økokrim tar ut tiltale i saken.

Det er ikke bare Fjell som er oppe til vurdering når styret skal gjennomgå saken i dag. Også styreleder Leif Terje Løddesøls håndtering av saken vil bli gransket. Løddesøl ble orientert om avtalen allerede i juni, men informasjonen ble ikke videreformidlet til resten av styremedlemmene.

TV 2 Nettavisen følger Statoil-styrets behandling av korrupsjonssaken gjennom dagen.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar