*Nettavisen* Økonomi.

Skjerm på Visa-kortet

Kortselskapet tar i bruk ny teknologi, og snart kan du se saldoen og hvor mye penger du har brukt i det siste på en skjerm på Visa-kortet ditt.

Det er ikke bare pengeforbruket du kan overvåke via skjermen, lokale valutakurser og annen relevant informasjon kan lagres i kortet og vises, skriver Computerworld.

Informasjonen blir hentet fra den databrikken som nå brukes i såkalte smartkort. Denne brikken kan lagre mye mer informasjon enn de magnetstripene vi bruker i dag, og Visa ønsker nå å utnytte denne kapasiteten til det fulle.

Smartkortbrikken sitter allerede i dag på 10 prosent av Visa-kortene rundt om i verden, og antallet øker stadig. Neste steg på veien er å finne en skjermteknologi som tåler daglig bruk, damevesker og dongeribukselommer. De lcd-skjermene som hittil har vært brukt, er for sårbare, men Visa regner med å ha en prototype ute i løpet av ett års tid.

Et slik kort vil også koste mer å produsere, og med 1,2 milliarder kort på markedet blir det fort en betydelig kostna for Visa.

- Både batteriet, skjermen og koblingen mellom databrikken og skjermen vil øke kostnadene per kort betydelig, spesielt i starten, sier Deborah Arnold, strategiansvarlig i Visa International, til Computerworld.

Dermed kan det ta noen år før du og jeg sitter med denne type kort mellom fingrene. Men det høres unektelig praktisk ut. I stedet for å måtte sjekke nettbanken før du handler, kan du nå bare se om du har penger på kontoen på kortet selv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.