*Nettavisen* Økonomi.

Skjerp dere, Telenor!

Foto: Iphone (Iphone)

Mobilsurfing kan bli et feriemareritt fordi Telenor ikke gjør jobben sin overfor kundene.

02.07.09 11:29

Opptil 250 kroner koster det å lese forsiden til en norsk nettavis fra utlandet - og det er en jungel for forbrukerne å finne ut av.

Derfor er det grunn til å applaudere at Network Norway allerede nå innfører det nye regimet for Europa, og setter prisen ned til 30 kroner for en typisk nettavis-forside i Europa.

Telenor tar 80 kroner for en slik forside - men det er i Europa.

Utenfor Europa er det stort sett vill vest, og uhyre vanskelig for forbrukerne å navigere seg frem i et urent farvann som fort kan koste deg mange tusen kroner.

Det er for dårlig, Telenor!

Les også:Ikke gå i mobilfellen i sommer

Et av de verste eksemplene er en Telenor-abonnent som var på ferie i Marokko, og som hadde fått med seg reklamene om fastpris på mobilsurfing.

Da hun kom hjem, var teleregningen på 147.000 kroner.

Nettavisen har andre eksempler der en Brann-supporter ble tappet for 93.000 kroner etter å ha sett en fotballkamp på web-tv fra utlandet.

I begge tilfeller gikk Telenor med på å redusere regningen betraktelig, men informasjonen om pris-sjokkene er langtfra betryggende på hjemmesidene.

Det skal nevnes at Netcom ikke er noe bedre, men det påhviler den statskontrollerte etterfølgeren av Televerket et spesielt ansvar overfor norske forbrukere - og det ansvaret kan jeg ikke se at de har tatt i dette tilfellet.

Det er fristende å be Forbrukerombudet om å se på markedsføringen av eksempelvis den nye Apple iPhone og de nye tilbudene om «ubegrenset datasurfing» til «fastpris».

Klikk på bildet for å forstørre.

Forbrukerombud Bjørn Erik Thon

Mange får ikke med seg at dette kun gjelder i Norge, og at faren blir større, desto lengre unna Norge du beveger deg.

Slik prisene nå er på mobilsurfing utenfor Europa, burde telefonen vært merket med advarsler på størrelse med de du finner på sigarettesker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.