Skjønnhet kommer innenfra

Foto: (NextGenTel)

Børsen liker sjeldent at eierne på «innsiden» selger aksjene sine. Mandag fikk Nextgentel og Synnøve Finden erfare dette.

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk noe ned etter den nye rekorden på fredag. Ved børsslutt sto hovedindeksen på 263,17 poeng, ned 0,24 prosent.

Salget av aksjer fra ansatte i Nextgentel og Synnøve Finden påvirket børsen minimalt. Mer viktig var nok en fallende oljepris. Nordsjøolje som skal levers om én måned falt 0,60 dollar mandag ettermiddag, ned til 51,20 dollar.

Statoil gikk marginalt ned med 0,22 prosent, mens Hydro på sin side klatret opp 0,19 prosent.

Jinhui Shipping and Transport ble en av dagens tapere etter at det mandag morgen ble kjent at John Fredriksen kvitter seg med 6,5 millioner aksjer . Akjsene ble solgt på fredag til en kurs på 34,50 kroner per stykk. Etter salget har ikke Fredriksens Golden Ocean noen aksjer i Jinhui.

Aksjekursen til Jinhui var ved børsslutt ned 4,05 prosent.

Andre nedsalg som påvirket aksjekursen i dag kom fra ansatte i Nextgentel og Synnøve Finden.

Aksjekursen til Nextgentel falt umiddelbart da det like etter klokken to kom en melding om at flere ansatte i selskapet kvitter seg med aksjer.

En av de som solgte aksjer var administrerende direktør i selskapet, Olav Stokke. Han solgte 62.000 aksjer til en samlet verdi av over 2,6 millioner kroner. I tillegg solgte 15 andre primærinnsidere aksjer. Til sammen ble det solgt aksjer til en verdi godt over 10,5 millioner kroner.

Også Synnøve Finden falt etter en melding om nedsalg. Aksjekursen kjempet seg tilbake og endte børsddagen uforandret på 35 kroner.

Telenor, Tandberg, DnB Nor og Orkla dro også børsen ned mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.