*Nettavisen* Økonomi.

Skoleledere støtter testing

YS, som organiserer ledere i skoleverket, støtter bruken av nasjonale skoleprøver. - Det skulle bare mangle at vi ikke evaluerte skolen, sier YS-leder Randi Bjørgen.

25.01.05 13:34

Debatten raser nå om de nasjonale skoleprøvene, etter at resultatene nylig ble lagt frem. Elevene varsler organisert boikott av neste runde, som begynner i dag.

TV 2 Nettavisen har, som den eneste, samlet de nasjonale testresultatene.

Mens det er klar uenighet også blant ansatte i skolen, er YS-leder Randi Bjørgen klart positiv til testene.

– Norsk arbeidsliv blir stadig mer kunnskapsintensivt og det brukes stadig mer ressurser i den norske skolen. Det skulle bare mangle at vi ikke evaluerte skolen for å være sikker på at resultatene er som vi ønsker. Samtidig må disse prøvene brukes på en klok måte, sier Bjørgen.

YS omfatter Norsk Skolelederforbund, som organiserer ledere i skoleverket.

- Poenget er at Norge er på vei til å bli en kunnskapsnasjon. Det betyr at også dagens unge vil møte helt andre krav til kompetanse og kunnskap enn dagens arbeidstakere. Derfor er vi nødt til hele tiden å utvikle skolen slik at den bidrar til gi elevene nødvendig ballast for fremtidens arbeidsliv. I den sammenheng er det klokt å evaluere skolen for å være sikker på at ressursene som tilføres blir brukt på en god måte.

Klikk på bildet for å forstørre.

YS-lederen advarer mot å fokusere på enkeltresultater.

- Både innhold, struktur og organisering av skole og opplæring må kunne være gjenstand for offentlig debatt, og da kan nasjonale prøver være ett element i dette. Det som er viktig er at debatten om skolen i større grad baseres på fakta og ikke synsing. Således er det grunn til å understreke at form og innhold også på nasjonale prøver må videreutvikles, sier Bjørgen, som mener det er vesentlig at skoler kan sammenlikne egne resultater med andre skoler og bruke dette til egen utvikling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag