Gå til sidens hovedinnhold

Skroter innenrikssatsingen i Norge

Det ungarske flyselskapet Wizz Air avvikler flytrafikken innenlands i Norge, melder E24.

– Jeg kan bekrefte at Wizz Air vil stanse flyreiser i innenlandsmarkedet i Norge fra og med 14. juni, skriver kommunikasjonsdirektør Andras Rado i en e-post til E24 lørdag morgen.

Beslutningen skal basere seg på finansielle og kommersielle vurderinger.

– De siste syv månedene har vist at det ikke er finansielt bærekraftig å flytte kapasitet til Norge på en kommersiell basis når alle andre flyselskaper får hjelp og derfor ikke opererer på markedsbetingelser. Derfor har Wizz Air besluttet å flytte kapasiteten til markeder hvor betingelsene ikke blir forvridd av proteksjonistiske interessenter og hvor reisende kan oppleve ekte konkurranse og lave billettpriser, fortsetter Rado.

– Ikke overrasket

Spekulasjonene om Wizz Air begynte allerede natt til lørdag, etter at DN meldte om at det ikke lenge var mulig å bestille flyvninger med selskapet verken til Bergen, Trondheim, Stavanger eller Tromsø etter 13. juni.

Les også: Fagforening med sjokkanklager mot Norges nye flykjempe: – Her blir de avslørt

Yngve Carlsen, leder i Norsk Flygerforbund, sa til avisen at han ikke ville bli overrasket om selskapet stanser satsingen.

– Jeg er dog ikke overrasket dersom dette er tilfelle da jeg vil tro at Wizz Airs businesscase var basert på at Norwegian ikke klarte seg. Med et rekonstruert og refinansiert Norwegian, samt Flyr, SAS og Widerøe går nok ikke tallene opp, sa Carlsen.

Omstridt etablering

Etter det NTB kjenner til har Luftfartstilsynet varslet Wizz Air om at tilsynet ønsker å gjennomføre en inspeksjon av selskapets base på Gardermoen 16. juni.

Wizz Airs etablering i Norge i fjor høst har vært omstridt, ikke minst på grunn av selskapets holdning til fagorganiserte.

Les også: Professor: Gjenåpningen er ikke forsvarlig – fare for fjerde smittebølge

Lørdagens nyhet kommer bare dagen etter at selskapet fikk nest dårligst vurdering i en omdømmemåling utført av PR-byrået Apelands. Av de 50 virksomhetene i Norge som ble vurdert tronet Vinmonopolet øverst. Wizz Air tok 49. plass, mens Ryanair kom dårligst ut på en 50. plass.

Ryanair har lenge vært blant virksomhetene med dårligst omdømme i Norge.

– Dette er flyselskap folk verken liker eller har tillit til, sier Apelands administrerende direktør, Ole Christian Apeland.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå