*Nettavisen* Økonomi.

Skrur ned matprisene - likevel dyrest

Foto: (scanpix)

7-Eleven har satt ned prisene på dagligvareproduktene med gjennomsnittlig 15 prosent. Men likevel ligger prisene langt over matkjedenes. Sjekk prisene her.

11.03.04 11:29

- Vi har satt ned matprisene fordi kundene synes det har vært for dyrt. Så nå tar vi konsekvensene av det, sier 7-Eleven-sjef Paal Hansem til TV 2 Nettavisen.

Kioskkjeden reklamerer med at de nå har satt ned prisene på mer enn 600 dagligvarer, og at det er snakk om store kutt. Hansem sier at de i snitt kutter med 15 prosent på alle matvarene. Enkelte produkter settes mer ned i pris enn andre.

- Overhodet ikke redd for konkurransen

I Oslo og Bergen er hovedkonkurrentene til 7-Eleven Bunnpris og Rimi. Begge disse lavpriskjedene har nemlig matbutikker åpne på søndager.

Rimi har én søndagsåpen butikk i Oslo og én i Bergen, mens Bunnpris har 39 over hele landet. 16 av disse ligger i hovedstaden.

- Vi er overhodet ikke redde for konkurransen. Det er fortsatt et stort gap mellom 7-Eleven sine priser og våre priser, og de må senke prisene ytterligere 20 til 30 prosent hvis de skal være på vårt nivå, sier Driftssjef Johnny Sørong i Bunnpris til TV 2 Nettavisen.

Melk billig, Grandiosa dyrt

Men til tross for løftene om billigere matvarer, er det likevel store prisforskjeller å spore i forhold til de andre dagligvarekjedene.

TV 2 Nettavisen har satt sammen en liten handlekurv. Hos 7-Eleven kostet kurven 184 kroner, mens den hos Rimi og Bunnpris lå på henholdsvis 157,40 og 159,50 kroner.

Etter prisnedgangen hos 7-Eleven, koster en liter lettmelk 9,50 kroner. Det samme gjør den på Rimi. På Bunnpris koster samme melk ni kroner. Men så blir sparemulighetene større. 7-Eleven har satt riktignok satt ned prisen på Grandiosa fra 38 til 30 kroner, men til sammenlikning koster den samme pizzaen 26,50 på Rimi.

For pizzasultne lønner det seg imidlertid mest å stikke innom Bunnpris, som selger Grandiosa for 25 kroner.

Mye å spare på riktig oste-butikk

For 12 frosne grove rundstykker fra Hatting, koster det 16 kroner hos prisvinneren Rimi. De samme rundstykkene koster 17,90 på Bunnpris og 20 kroner på 7-Eleven. Før priskuttet kostet posen med rundstykker hele 29 kroner.

Størst forskjell er det på ost. Skal du ha litt ekstra ost en søndag formiddag, kan det koste deg dyrt. På 7-eleven er kiloprisen på Norvegia 78 kroner, mens Rimi kan friste med 67,90 kroner. På Bunnpris koster en kilo Norvegia 69,90.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.