*Nettavisen* Økonomi.

Skryter av Lidl-maten

Tyske tester viser at dagligvarene på Lidl har minst like god kvalitet som matvarene i andre butikker. De billige datamaskinene og koffertene hos Lidl er imidlertid ikke like bra.

03.11.04 11:26

Datamaskiner, kofferter, klær, klokker og verktøy selges billig hos Lidl. Men tester det tyske forbrukermagasinet Stiftung Warentest har gjennomført, viser at disse varene ikke alltid er av god kvalitet, melder Forbruker-rapporten.

- En tredel av disse varene er gode produkter til en god pris, en tredel av varene er billige, men du kan få dem billigere andre steder, mens en tredel er varer som ikke er verdt pengene, sier pressetalskvinne Heike van Laak ved Stiftung Warentest.

Produktene er gjerne av ukjent merke, og undersøkelsene viser at de har generelt dårlig kvalitet, få funksjoner og dårlig holdbarhet.

Mange nordmenn har vært skeptiske til kvaliteten også på matvarene i Lidl-butikkene i Norge. Men ifølge testene fra Stiftung Warentest er matkvaliteten hos Lidl minst like god som i de langt dyrere tyske supermarkedene.

- Jeg vil si at lavpriskjedene jevnt over kanskje er hakket bedre enn de dyrere, sier van Laak.

Mange av varene hos Lidl i Norge er produsert her til lands, men godt over halvparten av varene er tyske. Selv om merket er ukjent, kan innholdet være det samme som i de kjente varene.

Dette skjer selvfølgelig ikke alltid. Som oftest lages lavprisvarene med noe dårligere kvalitet.

Enkelte ganger har det vist seg at innholdet i varen ikke er den samme over tid. For et par år siden ble Lidls olivenolje kåret som «best i test». En ny gjennomgang viste imidlertid at Lidl og produsenten hadde fylt på en annen olivenolje av langt dårligere kvalitet på de samme flaskene. Dermed kunne ikke dagligvarekjeden lenger bruke test-seieren i markedsføringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.