*Nettavisen* Økonomi.

Skuffende fra Software Innovation

Per Kveim og co gikk på en kjempesmell i tredje kvartal. Sviktende lisensinntekter gjør at selskapet nå omorganiserer i Norge.

20.10.04 08:48

Software Innovatios omsetning falt med 12,4 millioner til 76,8 millioner kroner i 3. kvartal i forhold til samme periode i fjor.

Vant sak, tapte penger
Driftsresultatet endte på -9,2 millioner kroner, mot minus tre millioner i tredje kvartal 2003. Innbakt i det negative resultatet er avskrivninger etter en voldgiftssak mot ABFO Holding. Software Innovation vant saken, men regner ikke med å få inn sitt fulle tilgodehavende og rundt to millioner er ekstraordinær tapsføring.

Driftsresultatet før avskrivninger endte på -4,9 millioner kroner for 3. kvartal 2004, mot 1,1 millioner kroner i 3. kvartal 2003.

Dermed er resultatet på linje med det selskapet meldte i et resultatvarsel tidligere denne måneden.

Det er særlig nysalget av lisenser som har sviktet, og Software Innovation styrker nå den norske salgs- og markedsorganisasjonen.

Lisenssalget svikter
- En rekke forventede kontrakter ble forskjøvet ved slutten av kvartalet, og en forventet kontrakt i Norge på 4 millioner kroner gikk tapt. Det er særlig selskapets norske enhet som har bidratt til det skuffende resultatet, skriver IT-selskapet i en melding.

Her hjemme skal Per Kveim selv ta over det operative ansvaret for organisasjonen, og det er klart Software Innovation er misfornøyd med resultatet.

- Det er selskapets vurdering at markedet har vært stabilt i perioden og at avviket således kunne vært unngått, heter det videre i meldingen.

For fjerde kvartal spår selskapet en omsetning av lisenser på linje med kvartalene før tredjekvartal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.