Skuffende resultater fra Braathens

Braathens fikk et resultat før skatt på 86 millioner norske kroner i 2003. Det var 575 millioner kroner lavere enn året før.

Flyselskapet mener tallene bekrefter hvordan konkurransesituasjonen på selskapets ruter innenlands og til og fra Norge har presset prisene, og dermed inntektene.

- Vi må opp på et vesentlig høyere overskuddsnivå før vi kan si oss fornøyd, sier administrerende direktør Knut A. Solberg i Braathens i en melding onsdag.

Solberg påpeker imidlertid at det er positivt med pluss i 2003, alle forhold tatt i betraktning. Enhetsinntekten sank med nesten 19 prosent sammenlignet med 2002.

Braathens’ rutetrafikk målt i betalte passasjerkilometer økte med 15,8 prosent i forhold til 2002. Økningen skyldes en omlegging av trafikkprogrammet i Norge samt åpning av fire nye utenlandsruter i april i fjor.

Passasjerinntektene beløp seg til 4655 millioner kroner, som er seks prosent lavere enn året før. For fjerde kvartal i fjor bokførte Braathens et resultat på minus én million kroner. Tilsvarende tall for foregående år var 138 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.