*Nettavisen* Økonomi.

Skuffet Fjell går fra borde

Det var en skuffet, men ikke bitter, Olav Fjell som møtte pressen etter å ha fått sparken i Statoil i natt. Men han fant også rom for litt galgenhumor.

23.09.03 14:22

Olav Fjell har sittet i fire år som konsernsjef i Statoil. I natt var det definitivt slutt. Selskapet kunne ikke leve med en konsernsjef som hadde velsignet den omstridte konsulentavtalen i Iran. Fjell medgir at han er skuffet over at styret valgte å ofre ham.

- Det er tøft, men jeg synes det har vært realt, sier han om prosessen som endte med at han ble vippet ut av sjefsstolen i Statoil.

Galgenhumoristisk

Fjell hevder han er enig med styret i at det er best at han går for å skape ro omkring selskapet. Likevel er det med tungt hjerte han trer av.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Bård Ove Molberg

- Jeg har aldri hatt det så moro som de fire årene jeg har vært konsernsjef i Statoil, sa en åpenhjertig Olav Fjell til pressen etter at den formelle delen av pressekonferansen var avsluttet like etter klokka ti.

Fjell innrømmet samtidig at han har lært litt av hvert i løpet av de knappe tre ukene Iran-saken har versert i media.

- Jeg har lært at selv om man synes det ser svart ut, kan det alltid bli verre, sier han spøkefullt.

Angrer på Iran-avtalen

Den avgåtte konsernsjefen legger ikke skjul på at han angrer på at han godkjente den rådyre konsulentavtalen med Horton Investments. Samtidig hadde han aldri i sine villeste fantasier forestilt seg at han ville få sparken som Statoil-sjef på grunn av en mulig korrupsjonssak.

- Jeg ser i ettertid at vi har beveget oss i etisk grenseland. Det er et område jeg trodde jeg hadde vært så oppmerksom på at jeg ikke trodde det kunne skje, framholder Olav Fjell.

Det var Dagens Næringslivs avsløringer som førte til at Økokrim tok ut siktelse mot Statoil, og som til slutt kostet Fjell jobben. Likevel er ikke Olav Fjell bitter på pressen.

- Jeg har ingen ting å klage på når det gjelder medias håndtering, fastslår han.

God tid til å tenke

Nå aner ikke Olav Fjell hva han skal bruke tida til.

- Det lurer jeg på også. Nå blir jeg hjemmeværende en periode, og det blir nok noen utfrodringer der også, sier han lakonisk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.