Gå til sidens hovedinnhold

Skuffet over kampanje mot fyrverkeri

- Jeg vil ikke framstå som surmaget, men hvorfor kan man ikke vurdere å droppe champagnen, sigaren eller drinken i baren, spør daglig leder for Norges største fyrverkeriimportør.

Norges største importør av fyrverkeri har så langt ikke fått tilbakemeldinger om salgssvikt på grunn av SMS-kampanjen der folk blir oppfordret til å gi penger til nødhjelp etter flobølgen i Asia i steden for å bruke penger på raketter. Men daglig leder Espen J. Kolstad i Norsk Fyrverkeri Import mener det er veldig dårlig gjort å ofre fyrverkeribransjen på grunn av flodbølgen.

- Det er helt avgjørende at man støtter nødhjelpsarbeidet etter denne katastrofen, men jeg synes det er merkelig at man vil la fyrverkerinæringen gå til grunne fordi man skal hjelpe, sier Kolstad.

Han mener folk like gjerne kan vurdere om de ikke kan droppe champagnen, sigaren eller en drink i baren.

- Vi er en bransje som bare har lov til å selge produktet vårt fem dager i året. Vi støtter biskop Stålsett oppfordring om å modere seg, men det finnes så mange ting man kan modere seg med. Jeg tror vi i Norge er så rike at vi kan tillate oss et moderat fyrverkeri i tillegg til å gi rikelig med hjelp, sier Kolstad.

Flere fyrverkeriutsalg har plassert innsamlingsbøsser ved sine utsalg.

CC Vest i Lysaker er et av de største fyrverkeriutsalgene i landet. Fyrverkeriutsalget melder om lav omsetning, men forventer at salget skal ta seg opp like før nyttårsaften.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken