*Nettavisen* Økonomi.

Skyhøy pris for 11 kvadrat

Foto: Gjensidige NOR

Boligkjøperne i Bergen lar seg rive med. I løpet av kort tid ble to kott på 11 kvadratmeter sentralt i byen solgt for nær en halv million kroner hver. Se bildene her.

07.06.04 14:44

For litt over en uke siden ble to minihybler med sentrumsadressen Christian Michelsensgate 2 B lagt ut for salg. Nå er begge revet av markedet.

I prospektet ble det lokket med ett rom og bad, fordelt på 11 kvadratmeter. Hybelen har ifølge annonsen "flott bad" og " balansert ventilasjon", i tillegg til et praktisk minikjøkken med komfyr og kjøleskap.

Spennende nok fulgte seng, TV, skrivebord og en kaffetrakter med i handelen.

Fra Gjensidige NOR Eiendom i Bergen får TV 2 Nettavisen opplyst at begge leilighetene gikk til prisantydningen på 490.000 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gjensidige NOR

- Det er små leiligheter, men med godt utnyttet areal. I tillegg har bygget veldig bra fellesareal, så vi regner med at disse vil gå over prisantydning, sier daglig leder Dag Jonny Johannessen i Gjensidige NOR Eiendom Bergen til TV 2 Nettavisen da hyblene ble lagt ut for salg.

Salgssummen tilsvarer en kvadratmeterpris på hele 44.500 kroner.

Ifølge tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund ligger gjennomsnittsprisen per kvadratmeter i Bergen på 19.500 kroner for leiligheter. Så selger kan med god grunn glede seg over handelen.

Boligprisene i Vestlandets hovedstad er blant de som stiger mest i Norge. Hele 21 prosent har prisene steget i løpet av de siste 12 månedene. I Bergens-områdene Fana og Ytrebygda la boligprisene på seg 27 prosent i samme periode.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.