*Nettavisen* Økonomi.

Skyhøye marginer i Selvaag Bolig

VERDENSMESTER: Den ferske konsernsjefen Rolf Thorsen i Selvaag Bolig kan skilte med både VM-titler og olympiske medaljer i roing. Foto: (Selvaag Bolig)

Selvaag Bolig bedrer resultatet kraftig, marginene er fortsatt høye.

14.08.19 11:43

Boligbyggeren opplyser i en børsmelding onsdag morgen at inntektene økte fra 864 millioner kroner i andre kvartal 2018 til 1035 millioner i samme periode i år. Driftsresultatet i perioden bedret seg fra 161 millioner kroner til 279 millioner, resultatet før skatt fra 153 millioner kroner til 275 millioner.

Justert for finanskostnader gir driftsresultatet ifølge børsmeldingen en margin på hele 30,5 prosent. Styret i Selvaag Bolig har derfor besluttet å betale utbytte på 2 kroner per aksje for første halvår.

- På grunn av gode resultater og fremtidsutsikter har styret besluttet å betale ut et utbytte på 2 kroner for første halvår 2019, sier administrerende direktør Rolf Thorsen i Selvaag Bolig i børsmeldingen.

7 milliarder i verdi

Ved utgangen av andre kvartal hadde Selvaag Bolig 1538 boliger netto under bygging. Disse boligene hadde en samlet salgsverdi på over 7 milliarder kroner. 71 prosent av boligene var solgt ved utgangen av kvartalet.

- Dette er boliger som skal overleveres i løpet av de tre neste årene. Vi har også tro på et stabilt og godt marked fremover. Etterspørselen er god i alle våre prosjekter, spesielt i Stor-Oslo, sier Thorsen i meldingen.

Les også: Selvaag spår boligprisrace i Oslo

Ledes av verdensmester

Den tidligere verdensmesteren og olympiske sølvmedaljøren i roing, Rolf Thorsen, har nå tatt over som toppsjef i det børsnoterte boligselskapet. Han kom fra stillingen som leder av Oslo S Utvikling, som har stått for mesteparten av utviklingen i Bjørvika.

Den tidligere lederen Baard Schumann fikk 19,4 millioner for seks måneders arbeid i 2018, etter at han måtte gå fra topplederstillingen i juni i fjor. Selvaag-arving Olav Hindahl Selvaag (se også nederst) fungerte i en periode som midlertidig adm. direktør.

I første kvartal omsatte Selvaag Bolig for 109,2 millioner kroner og satt igjen med et underskudd før skatt på 20 millioner kroner.

Les også: Selvaag tjener altfor mye på boliger - boligkjøperne tar regningen

Selvaag Bolig hadde tirsdag ettermiddag en markedsverdi på snaue 4,4 milliarder kroner. Så langt i år er aksjen opp pene 16,2 prosent (se grafen under). Aksjen var ved 10.15-tiden onsdag opp drøyt 3 prosent til 48,50 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

BERG-OG-DALBANE: Men det har gått mest oppover i år for Selvaag Bolig, som fortsatt har solide prosjektmarginer. Foto: (InFront/Oslo Børs)


Den desidert største aksjonæren i Selvaag Bolig er Selvaag Gruppen AS, som med 53,5 prosent av aksjene kontrollerer over halvparten boligselskapet.

Aksjene i Selvaag Gruppen kontrolleres av tredje generasjon Selvaag, Olav Hindahl Selvaag og Gunnar Frederik Selvaag, som hver eier drøyt 46 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.