*Nettavisen* Økonomi.

Slaget over - Union Jack til topps

Aktører i markedet mener at vennligsinnede av Robert Keith og Thomas Fussell har hamstret over en million aksjer de siste to dagene. Hvis så er tilfellet kan slaget være over for Union-kameratene Spetalen og Stordalen for denne gang.

Mandag krysset meglerhuset Norse Securities en post på 500.000 aksjer tilsvarende i overkant av tre prosent av aksjene i Opticom. Petter Stordalen er ikke kjøperen av disse aksjene, som mange påstår. Stordalen brukte meglerhuset Carnegie til å saumfare markedet for sine Opticom-aksjer torsdag og fredag i forrige uke.

Norse-post til engelskmennene
Sikre kilder sier til TV 2 Nettavisen at Opticom-posten som Norse solgte for investor Rikard Storvestre på 500.000 aksjer er solgt til venner av Robert Keith og Thomas Fussell.

I tillegg kjøpte Norse ytterligere rundt 350.000 aksjer i Opticom mandag. Trolig kan flere av dem ha gått samme veien.

I dag har Robert Keith og Thomas Fussell sitt meglerhus DnB Markets krysset to poster på henholdsvis 250.000 og 210.000 aksjer i Opticom. Trolig er begge gått til venner av engelskmennene.

Til sammen utgjør disse aksjene i underkant av 10 prosent av Opticom. Slaget kan være over for denne gang.

Keith fornøyd
Robert Keith virker meget fornøyd når vi når ham på mobilen i London.

- Her er det business as usual. Vi ønsker ikke at et lite lokalt opprør skal ødelegge den langsiktige strategien for Fast. Det jeg kan si er at Tom og jeg ikke er kjøpere, sier administrerende direktør Robert Keith til TV 2 Nettavisen.

- Men er det personer som støtter dere?

- Det vet jeg ikke, sier Keith.

Støtte fra Gudesen
- Hvis det er det, begynner vel dere å stramme grepet rundt Opticom?

- Vi har støtte fra hele styret, så vi føler at vi har hatt kontroll hele tiden, sier Keith.

- Betyr det at Hans Gude Gudesen støtter dere også?

- Vi har jobbet med Gude i alle år, og nå har vi arbeid på polymer-biten å gjøre ferdig, sier Keith.

Gudesen kontrollerer rundt 15 prosent av Fast.

Ingen av Union-kameratene, Petter Stordalen og Øystein Stray Spetalen, ønsker å kommentere de siste kjøpene overfor TV 2 Nettavisen.

Sentrale aktører sier imidlertid at de to guttene ikke er de som gir seg med det første og man må ikke bli sjokkert hvis det blir storkjøp fra Union-kameratenes side frem mot generalforsamlingen som trolig bli avviklet i midten av desember.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.