Gå til sidens hovedinnhold

Slakter granskingsutvalget

Krangling om hvem som har skylden for millionoverskridelsene i Hæren fortsetter. Nå refser også forsvarsstaben rapporten om pengebruken i Hæren.

Forsvarssjef Sigurd Frisvold var raskt ute og kritiserte rapporten fra utvalget. Nå følger staben til forsvarssjefen opp og refser utvalgets arbeid, skriver Dagens Næringsliv.

I et brev til Forsvarsdepartementet blir utvalgets rapport stemplet som lite troverdig og full av faktafeil.

Sjefen for forsvarsstaben, generalløytnant Svein Ivar Hansen, skriver blant annet i brevet at utvalget viser «overraskende liten innsikt i grunnleggende premisser i økonomireglementet.»

Men utvalgets leder, Sam Harris, slår tilbake. Han mener staben til forsvarssjefen skyter skivebom.

- Det ser ut som om forsvarsstaben tror vi har ment noe om ansvarsforholdet for overskridelsene i Hæren. Dette var ikke i utvalgets mandat. Det vi har utredet, er faktiske og objektive årsaker til overskridelsene. Vi har ikke ment noe om ansvar, sier Harris.

Granskingsutvalget endte med en rapport som langt på vei renvasket mannen som selv hadde bestilt rapport, generalinspektør for Hæren Lars J. Sølvberg.

Forsvarsstaben mener ikke bare at utvalget har gjort en dårlig jobb når de har gått gjennom økonomistyringen i Hæren. I brevet argumenteres det for at årsaken til underskuddet i Hæren ikke er systemet som brukes for å styre økonomien, men evnen til å utnytte systemet.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar