Gå til sidens hovedinnhold

Slår alarm til Konkurransetilsynet

Konkurransetilsynet har mottatt en rekke henvendelser fra aktører i matvarebransjen som føler seg urettferdig behandlet av dagligvarekjedene. I ettermiddag ble saken diskutert med Økokrim og Skattedirektoratet .

Konkurransedirektør Knut Eggum Johansen lovte etter torsdagens møte at Konkurransetilsynet skal komme til bunns i de omfattende bonusordningene til dagligvarekjedene.

- Vi prioriterer denne saken, og vi vil avsette betydelige ressurser for å komme til bunns i saken, sa Johansen på en pressekonferanse etter møtet.

Konkurransetilsynet har nå satt ned en egen arbeidsgruppe, bestående av seks personer, som skal jobbe videre med saken.

Ifølge Johansen har Konkurransetilsynet allerede mottatt mellom fem og ti henvendelser fra både matvareprodusenter og kjøpmenn som føler seg urettferdig behandlet av dagligvarekjedene. Konkurransedirektøren kunne ikke fortelle noe om hvem som har tatt kontakt, eller hva henvendelsene konkret gjelder.

Etter møtet gjentok Konkurransedirektøren at han tidligere ikke var klar over at omfanget av bonusordninger var så omfatende i dagligvarebransjen.

Konkurransetilsynet vil i de kommende dagene kontakte de store kjedene i dagligvarebransjen for å kartlegge omfanget av bonusordningen som er beskrevet i media de siste dagene. I tillegg oppfordrer Konkurransetilsynet de som eventuelt har blitt utsatt for upassende press fra dagligvarekjedene om å ta kontakt.

I neste uke vil Konkurransetilsynet legge fram et program for hvordan granskningen av dagligvarekjedene skal utføres, ifølge Konkurransedirektøren vil selve kartleggingsarbeidet trolig vare helt fram til påsken.

Også representanter fra Økokrim, Skattedirektoratet, Forbrukerrådet og Forbrukerombudet var med på dagens møte.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken