*Nettavisen* Økonomi.

Slår svenskene på pris

Kjøp el-varene i Norge. Det sparer du penger på. Bare TV og mobiltelefon er bedre kjøp i Sverige.

02.12.03 08:49

Spesielt videokameraer og DVD-spillere er billigere enn hos søta bror. Det viser en undersøkelse VG har gjort. Av 52 elektriske produkter var 26 billigere i Norge, og ellers er prisforskjellene for små til at en Sverige-tur lønner seg nevneverdig.

Et Panasonic videokamera som koster 13.995 kroner på Elkjøp i Norge, må du betale 7600 kroner mer for i Elkjøps svenske motstykke, El-Giganten. En DVD-spiller kan koste deg opptil 70 prosent mer i Sverige.

DVD og TV billigst i Norge
- Jeg er overrasket over de store prisforskjellene på videokameraene, men at det er sprik på enkeltprodukter, overrasker meg ikke, sier informasjonssjef Scott Engebrigtsen i Elkjøp, til VG.

Skal du ha TV, kan det imidlertid lønne seg å dra over kjølen. En 32 tommers Philips-TV er mer enn 3000 kroner dyrere her hjemme enn i Sverige. Mobiltelefoner sparer du i gjennomsnitt 500 kroner på, så da bør du kanskje plukke med deg et par for å spare inn turen.

VG har sammenlignet prisene i Elkjøp og den svenske El-Giganten. Begge disse kjedene er eid av Elkjøp-konsernet.

Kjøp i Sverige, bytt i Norge
Skulle du være misfornøyd med kjøpet ditt, eller skulle noe gå galt, løper du ifølge Elkjøps informasjonsdirektør ikke noe risiko ved å handle på svenske El-Giganten.

- Du har 30 dagers full returrett på produkter kjøpt i Sverige, og så sant varen ikke er spesielt tilpasset det svenske markedet, kan du returnere produktene i Norge, sier Engebrigtsen.

Men kjøp i Sverige er underlagt svensk kjøpslov. Denne gir deg blant annet bare to års bytterett på produkter som du kan reklamere på i fem år i Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag