*Nettavisen* Økonomi.

Slår til mot norske importører

Flere norske spillbutikker har mottatt brev fra Nintendos advokat med krav om å umiddelbart stanse salget av amerikanske produkter.

25.10.05 13:24

Norske butikkers import av produkter som slippes tidlig på markedet i både USA og Japan kommer forbrukerne tilgode, men har vært et problem for norske distributører som taper penger på importen.

Taper penger
Flere trekker blant annet dette frem som en årsak til det relativt lunkne salget av Sonys Playstation Portable. Maskinen ble ikke sluppet før 1. september i Norge, men kunne importeres fra Japan så tidlig som året før.

Nå vil den norske distributøren av Nintendos produkter, Bergsala AS, importen til livs, og har satt en advokat på saken.

Flere butikker skal ha fått brev fra advokaten med krav om å stanse salget av amerikanske produkter med umiddelbar virkning, skriver bransjebladet Faro Journalen.

– Vi gjør en markedsføringsjobb på disse produktene fram mot lansering, og dette er direkte ødeleggende for oss. Vi snakker om at våre egne samarbeidspartnere jobber mot oss, sier Country Manager i Bergsala, Kirsti Danielsen, til Faro.

Hun hevder de har loven på sin side og varsler flere tiltak.

- Kan slå begge veier
Spillbutikken Spiderman er blant dem som har mottatt brev fra Bergsalas advokat. De hadde på forhånd ikke fått noen advarsler og stiller seg undrende til Bergsalas fremgangsmåte.

– Hvis de hadde slått på tråden til oss eller spurt om et møte først, tror jeg vi kunne løst mye. Akkurat nå jobber vi med et forslag til Bergsala som jeg håper både de, vi og kundene våre kan være fornøyde med, sier eieren av Spiderman-kjeden, Bjørn Thomas Høen til bransjebladet.

Spiderman har fått beskjed om at de ikke får handle Nintendo-produkter av Bergsala, ev avgjørelse Spiderman mener kan slå begge veier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.