*Nettavisen* Økonomi.

Slår tilbake mot kvinnepress i Statoil

Folketrygdfondets leder Tore Lindholdt mener det er utidig at politikere legger press for å få inn en kvinnelig konsernsjef i Statoil. - Det viktigste er at vi nå får den beste kandidaten, sier han.

I helgen forlangte Arbeiderpartiets Sylvia Brustad at Statoil må få en kvinnelig konsernsjef, etter at Jannik Lindbæk ble valgt til selskapets styreleder. Også olje- og energiminister, Einar Steensnæs, har gått ut og antydet at Statoil nå bør få en kvinnelig Statoil-sjef.

Lindholdt misliker sterkt at politikere nå gjør utnevningen av ny Statoil-topp til en kvinnesak. Overfor NRK sier Lindholdt at det viktigste er å få den beste personen.

- Det er styret alene som skal ansette konsernsjef. Kjønn er ikke et relevant kvalifikasjonskriterium, sier Lindholt til NRK.

Lindholt representerer Folketrygdfondet, som eier Statoil-aksjer for bortimot en halv milliard kroner.

Karin Yrvin i Aps kvinnebevegelse er imidlertid uenig.

- Når han uttaler at kjønn er irrelevant og bare kvalifikasjoner teller, kan det oppfattes som om han mener at ingen kvinner er kvalifisert, og dermed ekskluderer han dyktige kvinnelige kandidater. Alle kandidater, uahvhengig av kjønn, må være kvalifisert, sier Yrvin til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.