*Nettavisen* Økonomi.

Slåss om forsikringskundene

Forsikringsselskapene kjemper for å sikre seg mest mulig av markedet for eierskifteforsikring.

Forsikringsselskapet Protector sa like før jul opp en avtale med forsikringsmegleren Norwegian Broker og Norwegian Claims Link. Siden det har selskapet jobbet på spreng med å knytte til seg eiendomsmeglere, skriver dn.no.

Ifølge administrerende direktør Sverre Bjerkeli i Protector har flere av de tidligere kundene valgt å forlenge sine avtaler. Blant disse er Obos/Exact, NBBL, Ring og Estate. Til sammen har Protector omtrent 90 prosent av markedet.

Etter at Protector fant ut at de ville klare seg på egenhånd, har konkurransen i markedet for eierskifteforsikring blitt hardere.

- Vi er kjent med at det er nye aktører på vei inn i markedet. Det er slik det skal være. Vi har ingen tro på at vi kommer til å opprettholde markedsandelen på 90 prosent. Den er for høy, sier Bjerkeli til dn.no.

Forsikringsmegleren Skagerak holder på å etablere et produkt for eierskifteforsikring, som skal være i gang fra begynnelsen av april. Norwegian Broker ligger ikke langt etter, og regner med å ha et produkt klart i løpet av kort tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.