Se video øverst: Dette sa Sylvi Listhaug om den nye krisepakken

- Det er viktig for regjeringspartiene å lande denne pakken raskt. Vi ønsker å gi mest mulig forutsigbarhet i en vanskelig tid. Det aller viktigste for Høyre er å få folk tilbake i jobb. Veien ut av koronakrisen handler om å skape mer og inkludere flere, sa finanskomiteens leder Mudassar Kapur (H) innledningsvis.

Frp-leder Siv Jensen hevdet at Frp hadde en viktig del av æren for at krisepakken ble utvidet. Den er nå utvidet med 4,4 milliarder, og pakken er totalt på 22,1 milliarder totalt.

- Vi er glad for å ha styrket kompensasjonsordningene, sa Frp-topp og finanspolitisk talsperson Sylvi Listhaug.

- Vi ønsker nå at regjeringen skal være i forkant, og ikke på etterskudd som de i stor grad har vært, sa Listhaug videre.

- Sikre arbeidsplasser

Frp-nestlederen var opptatt at krisepakken skal redde norske flyplasser, og Listhaug nevnte Torp og Haugesund som nå får store bidrag.

- Vi har også lagt inn midler for å bekjempe ensomheten blant de eldre som er hardt rammet, fortalte Listhaug.

- Nå er Norge i en krise og vi må sikre arbeidsplasser. Vi må sikre arbeidsplasser også etter at dette er over, la hun til.

Ola Elvestuen (V) var helt klar på at det er viktig at flypassasjeravgiften fjernes i hele 2021, og at det var bra at partiene klarte å bli enige om en krisepakke såpass raskt.

NHO: - Vil rose Frp

NHO Reiseliv tok imot dagens nyhet med glede, og hevder at fremtiden ser mye lysere ut nå.

- Jeg vil rose Fremskrittspartiet for å ha kjempet frem alle NHO Reiselivs punkter, og det er bra at regjeringen har lyttet til våre innspill. Å øke kompensasjonsnivået opptil 85 prosent av faste kostnader og å holde overnattingsmomsen på seks prosent, er helt avgjørende for å sikre at reiselivet overlever vinteren, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold i en pressemelding.

- Aller helst burde også serveringsmomsen vært redusert til 15 prosent, på linje med takeaway. Serveringsnæringen blør og lavere serveringsmoms er treffsikkert tiltak vi vil jobbe for å få innført, legger hun til.

Krohn Devold tar imidlertid ikke helt av, så lenge ingen vet når pandemien vil gå over og ting vil gradvis vende tilbake til normalen.

- Det vil bli behov for ytterligere utsettelser av innbetaling av skatter og avgifter hvis pandemien vedvarer, sier reiselivsdirektøren avslutningsvis.

Ledet på vegne av Frp

Listhaug har ledet forhandlingene på vegne av Frp, og har krevd at regjeringen legger mer penger på bordet for å berge bedrifter som er hardt rammet av koronakrisen.

Regjeringspartiene og Frp fjerner flypassasjeravgiften i hele 2021. Den lave momssatsen på 6 prosent blir opprettholdt i første halvår, erfarer NTB. Den lave momssatsen gjelder blant annet kultur, reiseliv og transport.

Regjeringen la sist tirsdag fram en egen krisepakke på totalt 17,7 milliarder. Etter det NTB forstår, har Frp i forhandlingsrommet fått jekket opp pakken med mellom fire og fem milliarder kroner.

Listhaug anbefaler ja

Listhaug er godt fornøyd med resultatet og sier hun vil anbefale stortingsgruppen å si ja til avtalen. Blant annet har Frp fått inn betydelige forbedringer for de koronarammede bedriftene og for luftfarten.

ALLTID OPPDATERT: Siste nytt om koronapandemien i Nettavisens nyhetsstudio

– Det viktigste her er faktisk å sikre arbeidsplasser for bedriftene våre, jobbene til folk. Det er det det handler om. Jeg håper at de forbedringene som er gjort, blir godt mottatt ute der. Både blant dem som eier bedriftene og de som jobber der, sier Listhaug.

Foreløpig vil hun ikke gå i detalj om hva partiene er blitt enige om.

Frp-krav om økt kompensasjon

Forhandlingene har blant annet handlet kompensasjonen til bedrifter som har fått stor omsetningssvikt. Frp har sagt at regjeringens forslag på 60 prosent kompensasjon i september og oktober og 70 prosent i november og desember, er for lavt.

Les også: Ap og LO krever oppsigelsesforbud for bedrifter som mottar krisehjelp

Etter det NTB forstår vil bedriftene som kommer inn under ordningen få minst 80 prosent kompensasjon i vintermånedene.

Frp har også krevd at kuttet i flypassasjeravgiften og kuttet i den lave momsen videreføres.