Gå til sidens hovedinnhold

Slik er Exit-husene i virkeligheten

Noen av Exit-husene byr på noe helt spesielt.

Allerede mandag hadde snart en million seere strømmet de første episodene av NRK-serien «Exit», sesong 2. Det er de klart høyeste tallene for en dramaserie noen gang, melder NRK.

Den snuskete storyen fra Oslos finans-underverden er preget av et bekmørkt kvinnesyn, enorme mengder alkohol og dop, hyppig og umettelig tørst på rus og sex og en voldsom appetitt på prostituerte.

For å få dette til å funke omfatter serien derfor også en rekke ytterst spektakulære boliger som kan matche den overdådige livsstilen. Et slags klimaks i så måte er muligens maskerade-ballet i episode 6, som er filmet i en gedigen funkisvilla med strandtomt, på Nesøya i Asker. Her dukker også Norges rikeste, Salmar-arving og modell Gustav MagnarWitzøe, opp og svinger seg på balkongen. Witzøe er god for minst 20 milliarder kroner, ifølge siste tilgjengelige ligningstall.

Historien bak partyhuset og de andre husene i husene i serien, får du i videoen:

Pernille og Jan Åge Rønnestad, som bor i huset der maskeradeballet ble holdt i serien, bodde på hotell i Oslo mens opptakene pågikk, men fikk likevel være med på maskeradeballet, som statister.

Les også: Virkeligheten overgår Exit-serien: – En av Norges rikeste tilbød meg én million

Opptaket ble gjort i august 2020, og antallet gjester var nøyaktig 200, akkurat så mange det var lov å samle på det tidspunktet. Pernille Rønnestad forteller til Budstikka.no at hun og ektemannen trengte litt overtalelse, men endte opp med å synes at dette var ganske morsomt:

- Det var jo den eneste festen vi var på i fjor, sier Pernille Rønnestad til budstikka.no.

Tre av husene i serien befinner seg på nettopp Nesøya og ellers er mange av husene i strekket fra Oslo Vest til Asker. Et unntak er huset til karakteren William, som befinner seg på Svartskog i Oppegård.

Les også: «Faktasjekk»: Finnes selskapet som Exit-Adam hamstrer aksjer i?

Kriminell fortid i villaen

Et av de mange imponerende husene er en gedigen villa på Ris, i bunnen av Holmenkollåsen, der Jon Øigardens karakter Jeppe herjer med kona og binder fast en elsker i kjelleren, etter at disse overrumples i senga i første episode av sesong 2.

Villaen har faktisk et kriminelt kapittel i sin over hundreårige historie. Huset er fyldig omtalt på Klikk.no. Ifølge Oslo byleksikon er «Villa Glahus» en nybarokk trevilla med jugendpreg, oppført i 1912 av arkitekt August Nielsen for fabrikkeier Hjalmar Johnsen, direktør for lue- og pelsvarefabrikken L. Johnsen, som i 1930-årene var landets største pelsvarefabrikk.

Les også: Supermodellen forteller om virkelighetens Exit: – Sjeiken tilbød meg millioner for Dubai-tur

Villaen var midt på 1990-tallet tilholdssted for en forbryterbande på rundt 20 personer, hvorav minst tretten BI-studenter. Hovedpersonen, som bodde i huset, hadde spesialisert seg på tyverier fra bedrifter og butikker i Oslo vest, og banden ble siktet for over 40 grove tyverier, for en verdi på over 12 millioner kroner samlet.

- Vi synes dette er stas!

For å få lov til å bruke husene i serien er det naturlig nok en prosess å få eieren med på å stille huset til disposisjon. Flere av huseierne har avslått kontakt med media i forbindelse med Exit-serien.

Et av de flotte husene i sesong 2 er Jeppes fars atriumhus, et ganske nylig oppført hus i Tanumsåsen, vest for Sandvika i Bærum. Det romslige huset er tegnet av arkitekt Tommie Wilhelmsen, og er bygget på en tomt kjøpt av eieren.

Husets eiere, gründer og daglig leder Ole Christian Apeland, i PR- og kommunikasjonsbyrået Apeland As, og hans kone, Tonje Glorvigen Apeland, synes det var morsomt å kunne bidra, men har ingen anelse om hvordan akkurat deres hus ble plukket ut.

- Vi synes det var hyggelig å kunne hjelpe dem, men spurte litt om hva slags scener de ville filme her, sier Ole Christian Apeland til Nettavisen.

Tommy Gaustad eier karakteren Williams hus, også det nylig oppført, på Svartskog i Oppegård kommune, rett sør for Ingierstrand i Oslos sørende. Gaustad driver til daglig med reklamefilm-produksjon i selskapet Red Ant, som han er daglig leder i.

Han har selv tegnet det tre år gamle huset som er brukt i Exit:

- Noen i produksjonen som kjente til huset vårt tok kontakt tipset dem om huset vårt.

- Hvordan reagerte dere på det?

- Vi synes det var en fascinerende historie og spennende å være med på dette. Så det er positivt at det også ble så populært. Svartskog er et fantastisk sted og vi synes dette er stas.