Gå til sidens hovedinnhold

Slik får du billigst ferie

Du kan spare titusenvis av kroner på å droppe charterselskapene, og selv bestille det du trenger.

Har du lyst på to uker under palmene, men synes prisene fra charterselskapene er for stive? Da kan det være lurt å prøve å sette sammen reisen selv, den billige utenlandsferien er nemlig bare noen tastetrykk unna.

TV 2 Nettavisen har sammenlignet charterselskapenes priser og tilbud, med det du selv kan bestille over internett. Og fasiten er tindrende klar: Charter er dyrt. Prissammenligningen tar utgangspunkt i en toukerstur med utreise den andre helgen i februar, med både utreise og hjemreise i helgen. Alle prisene stammer fra bestilling over internett, og gjelder for to voksne og to barn.

Thailand, Bangkok/Phuket:
Charter: Ingen helgeavganger de to første ukene i februar, men avganger 15. og 16. februar og to uker fremover kommer på 43.000 kroner og oppover.

Bestille selv: Pris for flybillett to uker til Bangkok kommer på rundt 20.000 kroner og oppover hos KLM.

Vil du fly til Phuket eller Koh Samui må du ut med en 1000-lapp ekstra. Bungalower i både Cha-am (bilavstand fra Bangkok), og Phuket og Koh Samui, koster om lag 500 kroner per natt. Bungalowen har to soverom.

Brasil, Natal:
Charter; Fant kun en avgang på Ving,no, fra Gardermoen. Det er snakk om to uker med utreise 20. februar. Prisen var 39.000 kroner for fly og opphold.

Bestille selv: Flyr du med Tap Air til Natal i Brasil, kommer du unna med en flybillett fra rundt 33.000 kroner og oppover. En toromsleilighet ved stranden koster 5.000 kroner for to uker.

Gran Canaria:
Charter: Fra litt over 23.000 kroner, med utreise fra Sandefjord/Torp. (Ving.no)

Bestille selv: Gran Canaria i to uker rundt vinterferien vil koste deg rundt 20.000 kroner i flybillett. Du kan få billetter helt ned mot 10.000 kroner, men da må du velge å dra en ukedag.

To eller tre roms leiligheter finer du på nettet fra omlag 6.000 kroner for to uker.

Sør-Afrika, Durban:
En flybillett ned hit for to voksne og to barn, gjennom KLM, vil koste deg rundt 32.000 kroner. En leilighet med høy standard får du fra 5.000 kroner.

Her finnes det ingen alternativ for charter.

Les mer om reiser og finn egne billetter her!

Funnet noen billige reiser i vinterferien? Del tilbudene med våre lesere!

Kommentarer til denne saken