*Nettavisen* Økonomi.

Slik gjorde Marius lukrativ gullhandel

Foto: (Crestock.com)

På grunn av dagens gullpriser tjente Marius Haug gode penger på å selge gullsmykkene.

26.07.09 19:35

(SIDE2): Gamle eller ødelagte gullsmykker som bare ligger å støver ned, kan være god business. Marius Haug fra Drammen leste om den nyopprettede gullbyttetjenesten Gullvekten.no på Nettavisen tidligere i mai, og øynet sin sjanse. Marius hadde tidligere forsøkt å selge gullet sitt, men uten hell.

- Jeg la ut gullet mitt for salg på nettet, og fikk noen tilbud på mail, men ingen som jeg syntes var bra nok, forteller Marius. Da jeg leste om Gullvekten tenkte jeg at det kunne være en mulighet til å bli kvitt de gamle gullsmykkene, og samtidig tjene noen kroner.

Har du gammelt gull du vil selge? Klikk her for å lese mer om Gullvekten (Tjenesten samarbeider med Mediehuset Nettavisen)

Høye gullpriser
Dagens gullpriser er høye grunnet finanskrisen, og dette gjorde Marius ekstra interessert i den nye gullbyttetjenesten. Hos Gullvekten får man nemlig en bedre pris for gullet, enn i en vanlig gullsmedforretning.

- Skal du bytte inn gullet hos en vanlig gullsmed får du bare 30% av aktuell gullpris, og i tillegg må man som regel bytte det inn i nye smykker eller varer, forteller Marianne Jahren, daglig leder i Gullvekten. Hos Gullvekten får man hele 70% av dagens gullpris, som daglig justeres i henhold til markedsprisen på tjenestens hjemmesider.


Trygg tjeneste
- Var du bekymret for å sende gullet i posten?

- Jeg likte det ikke, men jeg hadde jo en kvittering fra posten, i tillegg til kontrakten jeg hadde skrevet under på. Gullet sendes også i en egen pose som Gullvekten sender ut til interesserte, forteller Marius.

Jahren bekrefter også ovenfor Nettavisen at det er trygt å sende inn sine smykker, og at de tar kontakt med kunden med det samme de mottar forsendelsen om noe ikke skulle stemme. Hun informerer også om at alle innsendelser med deres ferdigfrankerte returkonvolutt, er forsikret for inntil 10.000 kroner.

Ekstra feriepenger
- Hva med affeksjonsverdi?

- Jeg hadde ingen kvaler med å kvitte meg med det gamle gullkjedet og armbåndet, som ellers bare hadde blitt liggende. Det var et kjøp jeg foretok for mange år siden, og det har ingen verdi for meg nå. Hvem vil vel bruke gull i dag? Med gode gullpriser fikk jeg i tillegg mer igjen for smykkene nå, enn det jeg hadde betalt for de, så avgjørelsen var ikke vanskelig, forklarer Marius.

Hvor gullet skulle have etter at Marius hadde solgt det tenkte han heller ikke så mye over.

- I motsetning til andre gullbyttetjenester selges ikke gullet igjen i opprinnelig form, men smeltes om og raffineres før det selges på nytt , forteller Jahren.

Marius Haug solgte gullet til Gullvekten for hele Kr 10 000, noe som kommer godt med nå som sommerferien snart står for dør.

- At de kommer til å bli brukt opp er jeg i hvert fall helt sikker på, sier Marius og ler.

Har du ødelagte eller gamle gullsmykker som bare ligger å støver ned?

Klikk her for å lese mer om Gullvekten, og hvordan du kan få penger for dine gamle gullsmykker.

(Artikkelen er skrevet av Nettavisens avdeling for brukerbetalte tjenester)

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:
Minstrøm:
Bytt strømleverandør og spar tusener.
Minrente: Bytt bank gratis og spar 5000 kroner i året.
Mittoppdrag:
Få tilbud fra håndverkere.
Miskreditt:
Finn det billigste forbrukslånet
Meklerguiden:
Finn billigste og beste boligmekler
(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag