GÅ TIL NETTAVISEN JOBB:

Ingenting er som en hard dags ærlig arbeid sies det. Nå er det også gjort funn som viser at arbeid gir flere goder enn de opplagte.

Fire år lenger
En amerikansk undersøkelse har kommet fram til at hardt arbeid og selvdisiplin er knyttet sammen med lang levetid.

Forskerne fra Universitet i California har funnet ut at flittige og ambisiøse mennesker kan leve opp til fire år lenger enn de mer tilbakelente og impulsive av oss.

Tar færre risikoer
Det viser seg at de som er disiplinerte og resultatorienterte er mer lykkelige og med større sannsynlighet lever et stabilt liv. Faren er også mindre for å være tilbøyelig til å bruke medisiner, alkohol og narkotika.

- Ikke bare har de pliktoppfyllende individene sunnere vaner og tar mindre risikoer, men de lever også i sunnere omgivelser, med stabile jobber og solide forhold, sier forskningsleder professor Howard Friedman, ifølge Daily Mail.

Levde i 115 år
Den nettopp avdøde portugisiske kvinnen Maria De Jesus levde i hele 115 år. Hun blir regnet som verdens eldste menneske, og var absolutt ingen latsabb. I hele sitt liv jobbet hun på sitt gårdsbruk i Portugal, og støtter dermed forskernes funn om at disiplin og ansvarsbevissthet leder til et lengre liv.

Er du en av dem som ikke helt faller på plass i den overnevne gruppen, bør du likevel ikke fortvile.

Mer fra Nettavisen Jobb:

Slik får du jobb i krisetider

Glamourmodell ble yrkessoldat

Lyver på seg titler

Mer samvittighetsfull med tiden
Ting tyder ifølge Friedman på at du kan bli mer samvittighetsfull med tiden.

- Særlig hvis du kommer inn i en stabil jobb eller et godt ekteskap, sier han.

Han legger til at samvittighetsfull ikke på langt nær betyr det samme som kjedelig og humorløs.

Lange arbeidsdager gjør deg dum
På en annen side viser en fersk undersøkelse at lange arbeidsdager kan gjøre deg mindre intellektuell, skriver epn. Det er det finske arbeidsmiljøinstituttet i samarbeid med Universitetet i London som har samlet inn data fra 2200 offentlige ansatte. Forskerne fant ut at ordforrådet ble mindre og evnen til å treffe beslutninger dårligere hvis arbeidstiden blir for lang.