*Nettavisen* Økonomi.

Slik slår skattereformen ut for deg

Personer med høye lønnsinntekter er vinnerne i den foreslåtte skattereformen, slår administrerende direktør Tore Fritsch i Skattebetalerforeningen fast. Se hans svar i nett-treffet her.

29.03.04 16:02

Tore Fritsch er administrerende direktør i Skattebetalerforeningen, og en av Norges fremste eksperter på skatt. Mandag stilte han på nett-treff hos oss i TV 2 Nettavisen for å svare på spørsmål om skattereformen.

Mange rike tjener godt på skattereformen, mener Fritsch. Det går fram av svaret Fritsch ga da Martin Bergquist ville vite hvordan skattereformen ville slå ut for de svakeste i samfunnet.

- Skattereformen vil gi de største skattelettene til dem med de høyeste arbeidsinntektene, lød det kontante svaret fra skatteeksperten.

Skatteeksperten mener likevel det er flere ting som taler for en skattereform. Mange av de aller rikeste betaler ikke skatt i det hele tatt i dagens system.

- På den annen side vil mange av dem som har tilpasset seg dagens regelverk, og fått klassifisert det som jeg anser som arbeidsinntekt som kapitalinntekt, få en betydelig skatteøkning, heter det videre i svaret til Martin Bergquist.

Fritsch ser all grunn til å frykte at politikerne vil fjerne flere fradragsposter på selvangivelsen, og det kan gi mange av oss flere tusenlapper i økt skatt.

- Jeg er imidlertid litt bekymret for hvilke fradrag som kan forsvinne, her kan det komme utslag som etter min oppfatning ikke er rimelige, skriver han.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.