Gå til sidens hovedinnhold

Sliten Synnøve møtte veggen

Etter en måneds børsfest måtte selv Synnøve Finden gi seg. Mens børsen steg til ny rekord, tok osteprodusenten en pause i bakken.

Etter en jubelrusende februarmåned ble festivitasen for mye selv for Synnøve Finden. I går hadde aksjen steget nesten 100 prosent i februar, men i dag var det slutt. I alle fall foreløpig. På en ellers god børsdag, valgte flere Synnøve Finden-askjonærer gevinstsikring, og aksjen falt kraftig.

Ved stengetid torsdag var aksjen ned 7,92 poeng, til 37,20 kroner. Likevel, det er bare drøye tre uker siden aksjen ble handlet for 22,40 kroner.

Dagens vinneraksje ble ConArgo Energy, som steg med 17,12 prosent. Aksjemarkedet venter nå i spenning på resultatet fra en prøveboring i Georgia, og både norske og amerikanske investorer synes å ha tro på prosjektet. ConArgo steg onsdag kveld kraftig i New York, og fulgte opp i Oslo i dag.

Blant tungvekterne på børsen var det bred oppgang. De ti mest omsatte aksjene noterte seg alle for oppgang. Feltet ble gjennom dagen ledet av DnBNor, som i dag presenterte rekordresultater for 2004. DnBNor-aksjen steg 1,61 prosent.

John Fredriksen hadde nok en god dag på børsen. Frontline steg med 5,67 prosent. Selskapet har varslet interesse for å kjøpe opp konkurrenten General Maritime, og har kjøpt seg betydelig opp i selskapet.

Oslo Børs steg med 1,42 prosent, til 256,69 prosent. Det er ny toppnotering.

Kommentarer til denne saken