*Nettavisen* Økonomi.

Sliter med skisalget

Den milde vinteren er dårlige nyheter for sportsbransjen, som sliter med å selge skiutstyr. Forbrukerne kan imidlertid glede seg over lave priser.

Nordmenn kjøper vanligvis ski hele vinteren, men i år er situasjonen en helt annen. De høye temperaturene og snømangelen har lagt en demper på skisalget for sportsbutikkene.

- Det er jo klart vi har merket den dårlige vinteren, både vi og andre i bransjen. Det er vårtemperaturer ute, og ski er ikke akkurat det første man tenker på, sier administrerende direktør Robert Iversen i XXL til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Iversen selges det mindre skiutstyr enn normalt. Dermed sitter de fleste sportsbutikkene med store vinterlagre som de ikke blir kvitt, og som de gjerne vil realisere.

Selger andre ting

Likevel er ikke XXL-sjefen helt knust.

- Vi kan jo ikke sette oss ned og grine, sier Iversen.

Han poengterer at de selger produkter nå som ellers selges på andre tider av året.

Selv om det lunkne salget av vinterutstyr skaper problemer for bransjen, er de fulle lagrene gode nyheter for kundene. Den dårlige omsetningen i desember har allerede dyttet prisene godt ned, men det kan fortsatt være rom for videre nedgang.

- De som handler ski i januar i år er heldigere enn noen gang, påpeker Iversen.

Så er neste problem bare hvor du skal bruke skiene du har kjøpt på billigsalg, ettersom det er relativt glissent med snø.

Entusiaster finner snø uansett

Ifølge Aftenposten merker også Gresvig, som eier Intersport- og G-sport-kjedene, den snøfattige vinteren. Selskapet melder om dårlig salg, men produktgruppesjef Geir Andersen i Gresvig poengterer at de aldri regner med en perfekt vinter.

Anton Sport, som spesialiserer seg på skiutstyr for entusiastene som oppsøker snø uansett, har ikke merket den dårlige vinteren like mye som de større kjedene.

- Våre kunder krever litt ekstra. Vi hadde en salgsøkning i november og desember i fjor i forhold til 2003, og solgte bra med ski nå på lørdag. Det siste kan ha sammenheng med at rennsesongen er i gang for alpinistene, sier Gunnar Nybø hos Anton Sport på Stabekk til Aftenposten.

Men Nybø innrømmer at de har færre «godværskunder» nå som snøen glimrer med sitt fravær.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag