*Nettavisen* Økonomi.

Slitsomme spill

Liker du å spille, og trenger samtidig litt trim? Det er ikke noe problem. Løsningene er mange.

11.01.06 15:26

LAS VEGAS (TV 2 Nettavisen): Et problem med dataspill er at en ikke får noe særlig trening av å spille dem. Det er en stor del av årsaken til at fedme er et stadig økende problem. Men det er ingen grunn til at en ikke kan få litt trim samtidig som en spiller spill.

Se bilder av produktene i bildekarusellen i bunnen av artikkelen.

Golf ikke fysisk nok
Å spille golf har vært en av de mest vanlige måtene å trene fysisk på fremfor en tv-skjerm, men løsningene er som regel svært dyre. Dance Dance Revolution (DDR), eller datadans som det gjerne kalles, er blitt en stadig mer populær sport, men handler mer om dans, enn om spill. Hvorfor kan en ikke trene, og samtidig spille bilspill eller skytespill?

Det er dette spørsmålet er det flere produsenter som har stilt seg, og et par svært gode løsninger har vi fått se på CES.

Glorifisert joystick
Den mest spennende løsningen er kalt Game Runner. Produsenten kaller dette ”en glorifisert joystick”, og er i bunn og grunn en tredemølle med et håndtak med knapper, som fungerer på omtrent samme måte som et motorsykkelstyre.

For å bevege seg, må en gå på tredemøllen. Siktet beveger en ved å snu på håndtaket, og en beveger siktet opp og ned ved å vri det høyre håndtaket opp og ned. Skyteknappen sitter på høyre pekefinger, og med tomlene har en mulighet til å styre funksjoner som hopping, gå bakover, sidelengs og dukke.

Spennende konsept
TV 2 Nettavisen fikk prøve vidunderet, som koster 450 dollar i USA, og prinsippet er svært spennende. En må hele tiden bevege hele kroppen for å spille, og en kjenner fort at dette er langt mer slitsomt enn å sitte i en stol og styre med en kontroll eller mus og tastatur. Læringskurven er ganske bratt, så det krever en del øvelse for å bli god. Når en derimot har fått inn teknikken fungerer det svært bra.

Kraft gir fart
En annen spennende løsning vi fikk prøve ut var Exer-station. Dette er et håndtak for bilspill til Playstation. For å få bilen til å kjøre, må en legge et kraftig press på håndtaket. Jo hardere du presser, jo fortere går det. Styrken kan justeres, og da vi testet måtte vi holde rundt 12 kilo kontinuerlig for å kjøre i full hastighet. Det blir fort slitsomt, og en trener statisk styrke på en veldig god måte.

For å bli den lykkelige eieren av en slik enhet må en legge rundt 300 dollar på bordet. Siden du får god trening når du kjører bilspill, må vi nesten si at det er verdt det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.