*Nettavisen* Økonomi.

Sluttspurt dempet USA-fall

En opptur mot slutten gjorde at USA-børsene bare falt marginalt tirsdag, etter et kraftig hopp mandag.

25.10.05 22:50

HOUSTON (TV 2 Nettavisen): En høyere oljepris, en et overraskende fall i forbrukernes tiltro til økonomien og skuffende tall fra Texas Instruments - det ble for mye for USA-børsene, som avsluttet dagen moderat i minus, tross en liten oppgang mot slutten av dagen.

Dette kom etter et kraftig hopp mandag.

Oljeprisen steg i dag over 3 dollar, og et fat nordsjøolje for levering i desember koster tirsdag kveld norsk tid over 60 dollar for første gang på en uke, ifølge markedsaktører på grunn av utsikter til kaldt vær i USA, og dermed høyere forbruk av gass og fyringsolje. Dette hevet oljeaksjer som Exxon Mobil og BP, men det tynger børsen generelt i USA.

På formiddagen amerikansk tid kom den siste Consumer Confidence-målingen for oktober, som viste et overraskende fall til det laveste nivået på to år, etter at indeksen i september stupte. Orkaner og høyere bensinpris ser ut til å ha rystet amerikanske forbrukere som de siste årene har fyrt opp under den økonomiske veksten i landet med brennhete kredittkort.

Heller ikke når det gjelder selskapsresultater var bildet helt patent. Texas Instruments kom med kvartalstall etter børs mandag, og investorene belønnet selskapet med et kursfall på 8 prosent tirsdag.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones -0,07% til 10.377,87

Nasdaq -0,30% til 2.109,45

S&P 500 -0,24% til 1.196,54

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.