Pressen er alltid så negativ.

Her får vi besøk av en av de største nålevende personene i verden, så er det bare kritikk.

Trøsten er at sjaman Durek Verrett (44) neppe blir skuffet over oss. Han må ha sett det komme.

Durek Verrett besitter, ifølge seg selv, en imponerende rekke overnaturlige evner.

- For eksempel for noen år siden, da jeg bodde i Israel, var jeg med venner i Shenkin-gaten i Tel Aviv, og vi lurte på hvilken kafe vi skulle gå på. Jeg la merke til en ånd som ba meg følge med, og jeg tenkte på alle signalende og følelsene den dagen, og følte fare. Jeg sa til mine venner at vi ikke skulle gå på kafe. De lo av meg, men jeg ba dem om at vi bare skulle dra til sjøen. På vei til stranden hørte vi en stor eksplosjon, som var en bombe, et terrorangrep på en kafe.

- Så hvorfor ikke hjelpe folkene på kafeen?

- Fordi det ikke er min jobb. Hvis jeg hadde løpt inn i den restauranten for å hjelpe folk, så ville timingen vært slik at jeg var der akkurat når eksplosjonen skjedde. Jeg har ikke noe med det å gjøre. Jeg visste at tvillingtårnene skulle falle to år før 9/11, men alle har sin egen vei og må akseptere sin skjebne, sier Durek Verrett i et intervju på hans egen hjemmeside.

I det samme intervjuet forteller han at han faktisk har vært klinisk død, men at han stod opp fra de døde. Og at han er synsk, slik at han kan gå inn i en transe og lokalisere savnede personer.

Fra før vet vi at han kan snu atomer (!) og helbrede syke (!!).

Men tror du han får noe honnør for dette i Norge?

Neida.

«Sludder» og «100 prosent bullshit», sier to fysikkprofessorer.

Det er så smått og norsk.

Av en eller annen grunn er også Forbrukertilsynet vaktsomme, og sier de vil følge nøye med på hva prinsesse Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett lover under foredragsturneen som starter søndag.

Heldigvis har Durek Verrett fulgt en lønnsom vei. Han hadde i mange år en mannlig kjæreste - Adam - men fant lykken med prinsesse Märtha Louise akkurat i tide til turneen i Norge. Det ga mange presseoppslag og oppmerksomhet om turneen, som kan innbringe en million kalde kroner på fire kvelder i Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad.

Når prinsessen og sjarlatanen sjamanen inntar Petrikirken i Stavanger, så er det på historisk religiøs grunn. Det var på denne kirketrappen at Stavanger Aftenblads grunnlegger - pressemannen, presten og politikeren Lars Oftedal - bekjente sine synder og tok skrittet fra presteyrket til avisdrift.

Oftedal var med og grunnla indremisjonen i Norge, og arbeidet kan ikke anses som ferdig når Petrikirken blir brukt til et kommersielt alternativt show til 595 kroner per billett.

Durek Verett er født i Sacramento i California, og har vært filmstjernenes sjaman - blant annet for Gwyneth Paltrow - som også driver med innbringende, alternativ helse.

Ifølge internasjonal presse har Durek Verrett en norsk/indisk mor og en afrikansk/haitisk far, og han hevder å være 6. generasjon sjaman. Han hevder også at hans mor forutså den kongelige norske romansen.

Utrolig nok er det ikke bare norsk presse og norske eksperter som er skeptiske. Nettstedet Vantru på Island slo på stortrommen under tittelen «Sjamanens svindel».

Skeptikerne går gjennom sjamanens namedropping, og sjekker påstanden at han er opplært i sjamanisme av sin bestemor og Kroatias prinsesse Suzanna von Radic.

- Sannheten er at bestemoren døde før han ble født og denne prinsessen av Kroatia er ikke noen prinsesse av Kroatia, men en svindler som hevder å være prinsesse, skriver Vantru.

Bladet skriver også at Derek Verrett var modell og skuespiller før han ble sjaman.

- I dag er hans stjernerolle å å overbevise folk om at han kan kontakte og snakke med dyreånder for penger, skriver Vantru, som er spesielt kritisk til sjamanens udokumenterte påstander om at han kan hjelpe leukemipasienter.

De vantro fester altså ikke noe lit til de offisielle meldingene på sjamanens hjemmeside:

«Sjaman Durek har ulike metoder han kan bruke for deg. Han kan tromme deg inn i transe for å få gift ut av kroppen din, eller enkelt og greit sitte og ha en samtale med deg om hvordan du har det i livet ditt. En du elsker kan komme fra den andre siden eller du kan stille spørsmål».

Du kan altså få hjelp til å snakke med døde folk fra «den andre siden». Alternativt kan sjamanen komme hjem til deg med urter for å fjerne giftige og skadelige energier og onde ånder.

Dessverre er det ikke helt gratis. Deltakerne som var med på det siste kurset i New York i forrige uke måtte betale 110 dollar for å lære å snakke med ånder.

Men den prisen er da ikke noe å si på.

Bokstavelig talt et røverkjøp.

PS! Hva mener du? Kjøper du budskapet eller er du ørlite skeptisk til prinsessen og sjamanen? Skriv et leserinnlegg!